Autotoday 10 vuotta sitten: ”FIA:n puheenjohtaja Mosley aikoo jatkaa vastustuksesta huolimatta”

Max Mosley. Kuva: FIA

Kymmenen vuotta sitten kuohui F1-maailmassa. Osa talleista suunnitteli jopa uuden sarjan perustamista.

Mosley aikoo jatkaa vastustuksesta huolimatta

Formula 1-tallien on huhuttu ilmoittaneen FIA:lle, että ne voisivat jatkaa nykyisessä F1-sarjassa, mikäli Max Mosley eroaa FIA:n puheenjohtajan tehtävistä.

Mosleyn luonnollisesti raivostui vaatimuksesta ja tiistaina hän lähetti Autosportin mukaan FIA:n jäsenjärjestöille kirjeen, jossa hän julistaa aikovansa pyrkiä vielä uudelle kaudelle FIA:n johtoon.

– Viime viikkoina on tullut erittäin selväksi, että F1-tallit haluavat minun eroavan. Asemaani vastaan on hyökätty ja minun on nyt harkittava, jäänkö pois seuraavasta puheenjohtajavaalista vai en. F1-tallit eivät jatkostani päätä, vaan asiasta päättävät FIA:n jäsenjärjestöt, kirjoitti Mosley kirjeessään ja antoi ymmärtää harkitsevansa vakavasti ehdolle asettumista.

Kahdeksan F1-tallia ilmoitti viime perjantaina perustavansa oman formulasarjansa, koska eivät hyväksy FIA:n ja Mosleyn uusia F1-sääntöjä. Mosley ei ole onnistunut saamaan tallien kanssa sopuratkaisua aikaan, mistä tiettävästi on suivaantunut myös Bernie Ecclestone, joka on vaatinut Mosleyta poistamaan kulukaton F1-sarjasta.

Juttu oli Autotodayssa 23.6.2009

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here