Autokauppaketju J. Rinta-Jouppi Oy kasvatti tuntuvasti automyyntiään viime vuonna

Käytettyjen ja uusien autojen kauppaan keskittyneen J. Rinta-Jouppi Oy:n vuoden aikana myytyjen autojen kappalemäärä kasvoi lähes 17 prosenttia vuonna 2019.

Jos ei oteta huomioon viime vuoden aikana perustettuja uusia toimipisteitä ja laajentuneita toimintoja, kasvoi autojen kappalemääräinen myynti lähes 7 prosenttia edellisvuoden vastaaviin lukemiin verrattuna.

Katso tästä muita juttuja J. Rinta-Joupista.

J. Rinta-Joupin viimevuotinen kasvu tuli vahvasti käytetyistä ajoneuvoista. Autoalan Tiedotuskeskuksen mukaan henkilöautojen kysyntä on laskenut yleisesti koko maassa ja niitä ensirekisteröitiin vuonna 2019 Suomessa runsaat viisi prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.

Myynti vauhdittui viimeisellä vuosineljänneksellä

– Kysyntä myytäviä autoja kohtaan kasvoi kovimman autosesongin, eli kesän kuukausien tasolle loppuvuotta 2019 kohti mentäessä. Kappalemääräinen myyntimme kasvoi pelkästään joulukuussa huikeat 38 prosenttia edellisvuoden vastaavaan kuukauteen verrattuna. Samalla verkkosivujemme kävijämäärissä näimme jopa 21 prosentin kasvun lokakuun ja joulukuun välillä, verrattuna kolmeen aiempaan kuukauteen. Yleisesti liidit ovat meillä olleet kumulatiivisesti noin 4 prosentin kuukausikasvussa alkusyksystä lähtien. Myös alkava vuosi lupaa hyvää autokaupalle, sillä uusien käyttövoimien ajoneuvovalikoimat laajentuvat jatkuvasti ja nyt niitä löytyy myös edullisempaan hintaan vaihtoautopuoleltakin, J. Rinta-Joupin myyntijohtaja Markku Ala-Hakuni toteaa.

Digitaalinen murros isosti tulosten keskiössä

– Viime vuonna panostimme entistä enemmän valikoiman laatuun, sekä digitaalisiin toimintoihin ja markkinointiin. Digitaalisuus, ja sitä kautta tavoitettavuus, avaa koko liiketoiminnan pakan ja paljastaa asioita kiinnostavasti. Ratkaisuja hakiessa on löytynyt uusia haasteita, joihin on edelleen lähdetty etsimään vastauksia. Muutos on ollut niin raju, että se on muovannut strategiaamme ja yrityskulttuuriamme samalla uuteen uskoon. Mutta tuloksia olemme saavuttaneet. Esimerkiksi vaihtoautojen tarjouspyynnöt verkon kautta kasvoivat koko vuonna upeat 229 prosenttia, verrattuna edellisvuoteen, J. Rinta-Joupin toimitusjohtaja Juha Rinta-Jouppi kommentoi.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here