Autojälleenmyyjän liikevaihto melkein viisinkertaistui muutamassa vuodessa

27.6.2018 15.45

Autokauppa ei vielä ole odotuksista huolimatta lähtenyt kunnolla kasvuun.

Yhdellä jälleenmyyjäketjulla menee kuitenkin melko hyvin, kun liikevaihto muutamassa vuodessa on viisinkertaistunut.
 
Kyse on Sports Car Center (SCC) -konsernista, jonka liikevaihto kasvoi 38 prosenttia edellisvuodesta noin 130 miljoonaan euroon tilikaudella huhtikuu 2017-maaliskuu 2018.

Liikevaihdon kasvuvauhti on ollut kovaa jo viimeiset neljä vuotta. Maaliskuussa 2014 päättyneellä tilikaudella liikevaihto oli vielä 27 miljoonaa euroa, minkä jälkeen se on lähes viisinkertaistunut, todetaan yhtiön tiedotteessa.

Yhtiön kannattavuus säilyi hyvällä tasolla investointiohjelmasta huolimatta ja liikevoitto oli noin 2 prosenttia liikevaihdosta. Myös SCC:n henkilöstömäärä on viisinkertaistunut noin sataan viimeisten parin vuoden aikana.

Sports Car Center ennustaa liikevaihtonsa kasvavan vähintään 20 prosenttia 155 miljoonaan euroon kuluvan tilikauden aikana, joka päättyy maaliskuussa 2019. Kasvun lisäksi tavoitteena on nostaa kannattavuutta.

Yhtiön tiedotteen mukaan liikevaihdon kasvun taustalla on suunnanmuutos, kun yhtiö vuonna 2014 muutti strategiaansa.

Jo yli 30 vuotta autokaupassa toiminut yhtiö erikoistui toiminnan alkuvaiheessa luksusautoihin, mutta päätti vuonna 2010 laajentua Premium-merkkeihin.

Vuonna 2014 yhtiö ryhtyi edustamaan Jaguar- ja Land Rover -merkkejä.

Huoltopalveluissa edellä mainittujen merkkien lisäksi yhtiö edusti huhtikuuhun 2018 asti myös Fiat, Jeep ja Alfa Romeo -automerkkejä, jotka siirrettiin konsernin tytäryhtiölle.

SCC avasi alkuvuonna 2017 uuden lippulaivaliikkeen Sports Car Center Airportin Kehä III -tien varteen ja kasvatti Jaguarin ja Land Roverin mallivalikoimaansa.

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän