Autoilija – muista huomioida motoristit!

4.5.2017 09.10

 

Autolla liikkuvien on otettava huomioon se, että motoristit tekevät paluun liikenteeseen. 

Vaatii valpasta mieltä huomata moottoripyörät talven jälkeen, kun kaksipyöräisiä ei ole näkynyt liikenteessä kuukausiin.

– Mitä pienempi lähestyvä ajoneuvo on, sitä vaikeammaksi etäisyyden ja nopeuden arviointi muuttuu. Aivomme toimivat siten, että pääsääntöisesti yliarvioimme etäisyydet ja aliarvioimme nopeudet. Autoilijoiden on havainnoitava taustapeilejä säännöllisesti ja varmistettava, ettei motoristi ole jäänyt katveeseen tai muuten vain huomaamatta ennen kaistanvaihtoa, muistuttaa Liikenneturvan koulutusohjaaja Toni Vuoristo.

Yksittäisonnettomuuksien jälkeen yleisimmät moottoripyöräonnettomuustyypit ovat kolmion takaa motoristin eteen tuleva auto sekä vastaantulevan auton kääntyminen vasemmalle motoristin eteen.

– Onnettomuuksissa näkyy selkeästi autoilijan havaintovirhe. Risteyksessä kohtisuoraan lähestyvä moottoripyöräilijä voi jäädä rekisteröimättä, jos katse hakeekin auton kokoista menopeliä. Sivutieltä tullessa kannattaa mahdollisuuksien mukaan aloittaa päätien havainnointi jo ennen risteystä. Näin liikenteen huomaaminen ei jää vain yhden havainnointikohdan varaan, Vuoristo kannustaa.

 

                                                     

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän