Anssi Valkonen nousi BMW-rallisarjan kärkeen

8.7.2018 22.55

Orimattila-rallissa BMW-luokan voittanut AL-Härmän Anssi Valkonen nousi samalla BMW-rallisarjan kärkeen.

Jo ennen kauden alkua erittäin tasaiseksi ja kovaksi veikatun BMW Xtreme Rally -sarjan neljäs osakilpailu kiristi entisestään sarjan mestaruustaistelua, kun Orimattila-ralliin piikkipaikalta startannut Laihian UA:n Veli-Matti Havelin jäi kolmanneksi, ja toiseksi korkeimmat pisteet otti Nurmijärven Sami Grönthal.

Ennakkoon oli tiedossa, että hallitseva mestari Havelin ja joukko entisiä BMW-sarjan mestareita saisi kovan vastuksen Valkosesta.

Kauhavalainen voittikin talvella ajetun sarja-avauksen ja ajoi sen jälkeen kaksi kolmossijaa.

Myös rallicrossin SM-sarjassa kilpaileva Valkonen voitti Orimattilassa neljä kuudesta erikoiskokeesta ja juhli tiukan kisan jälkeen kauden toista osakilpailuvoittoa, joka nosti miehen Havelinin ohi sarjan ykköseksi.

Sarjan ensimmäisen kesäosakilpailun voittanut vuoden 2016 BMW-mestari Grönthal kirjasi nimiinsä avaus-EK:n, mutta sen jälkeen Valkonen karkasi nurmijärveläiseltä.

Päätös-EK:lla Grönthal ajoi jälleen pohjat ja kavensi eron voittajaan 6,5 sekuntiin. Kolmanneksi sijoittunut Havelin hävisi Valkoselle 30,5 sekuntia.

Havelinin voittoon päättyneen toisen talviosakilpailun väliin jättänyt Grönthal on edelleen mukana mestaruustaistelussa, sillä kuudesta ajettavasta kisasta sarjan loppupisteisiin lasketaan kilpailijan viisi parasta suoritusta.

Seuraavan kerran BMW Xtreme Rallyn pisteistä ajetaan syksyllä Espoossa ja Urjalassa.

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here