13 uutta sähköbussia Joensuun joukkoliikenteeseen

Länsilinjat tuo 13 uutta Volvo-merkkistä sähköbussia Joensuun joukkoliikenteeseen keväällä ja kesällä 2022. Uudet Euroopassa valmistettavat sähköbussit korvaavat osan niistä busseista, joilla Länsilinjat aloitti Joensuussa 7. kesäkuuta.

– Tämän ratkaisun myötä Joensuun kaupunkiliikenne tulee olemaan yksi Suomen sähköisimpiä, toteaa Länsilinjojen toimitusjohtaja Terhi Penttilä.

Uudet sähköbussit edustavat uutta ympäristön huomioivaa teknologiaa ja ne tulevat palvelemaan kaupunkilaisia monta vuotta.

– Uskon, että uusien sähköbussien muotoilu ja tasainen kyyti miellyttävät kaupunkilaisia ja että bussien hiljaisuus yllättää monet positiivisesti, toteaa Penttilä.

Joensuun liikenteeseen tulevat autot ovat mallia Volvo 7900E. Autoissa on täysmatalalattia, joten niihin on helppo nousta. 12-metrinen bussi on sisätiloiltaan avara ja tilava.

Istumapaikkoja on 42, ja lattia on esteetön auton päästä päähän. Myös ikkunat ovat tavallista isommat ja näkyvyys on näin ollen parempi kuin tavanomaisissa busseissa. Autojen väritys ja sisätilojen varustus on toteutettu Joensuun kaupungin toiveiden ja Länsilinjojen standardien mukaan.

Länsilinjojen kokonaisinvestoinnin arvo Joensuussa on noin 7 miljoonaa euroa sisältäen varikolle rakennettavan latausjärjestelmän.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here