Yritysten kasvava luottamus talouteen ja viennin kasvu piristävät tavara-autojen kysyntää

3.3.2018 14.20

Kuorma-autojen kysynnän on vuonna 2018 ennakoitu kasvavan noin 6 prosentilla viime vuoteen nähden. 

Kysyntää lisää yritysten kasvava luottamus talouden kehitykseen. Erityisesti viennin kasvun ja teollisuuden kustannuskilpailukyvyn paranemisen on ennakoitu lisäävän kuljetusten kysyntää, todetaan Autoalan tiedotteessa.

Yli 16 tonnin kuorma-autojen ensirekisteröinnit ovat kasvaneet viime vuosina. Ensirekisteröinnit ovat saavuttaneet ennen vuonna 2008 alkanutta laskusuhdannetta edeltäneen tason.

Yli 16 tonnin kuorma-autojen ensirekisteröintien määrän arvioidaan tänä vuonna kasvavan noin 2 950 ajoneuvoon, eli 3 % viime vuoteen verrattuna. Suurten kuorma-autojen ensirekisteröintien määrä on kasvanut jo selvästi yli 2000-luvun keskiarvon, joka on noin 2 500 autoa vuodessa.

Keskikokoisten 6–16 tonnin kuorma-autojen myynnin on ennakoitu kuluvana vuonna kasvavan noin 8 prosenttia, jolloin kokonaismäärä olisi noin 300. 

Katso tästä Autotodayn tuoreimmat uutiset.

Pienten alle 6 tonnin kuorma-autojen ensirekisteröintien määräksi arvioidaan 420 ajoneuvoa, joka on noin 28 prosenttia viime vuotta enemmän.

Suurten linja-autojen ensirekisteröintien määrän on ennakoitu vähenevän noin 3 prosenttia viime vuoteen nähden, koska tänä vuonna ei ole odotettavissa suuria kaupunkiliikenteen kilpailutuksia.

Myös kaukoliikenteen kaluston investointitarpeen on arvioitu olevan viime vuotta pienempi.

Vuonna 2017 ensirekisteröitiin 514 linja-autoa, todetaan ti

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän