Ylläksen alueen matkailijoiden liikkumista helpotetaan reittioppaalla

13.3.2018 22.25 

Ylläs on kehittänyt Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:n kanssa Ylläs Around -reittioppaan, jonka tarkoituksena on auttaa matkailijaa löytämään joukkoliikenteen palvelut ja näin helpottaa ilman autoa matkustavan matkailijan elämää.

Ylläs Around -reittiopas on Ylläksen Matkailuyhdistyksen ja Teknologian Tutkimuskeskus VTT Oy:n tarjoama ovelta-ovelle -reittisuunnittelupalvelu joukkoliikennettä käyttäville.

Palvelu kertoo reitin pisteestä A pisteeseen B (katuosoitteesta katuosoitteeseen) valittuna ajankohtana.

Reittiopas kattaa Ylläksen paikallisliikenteen (SkiBussi, JunaBussi, LentokenttäBussi) sekä Liikenneviraston opas.matka.fi -palvelusta löytyvän liikenteen (junaliikenne, kotimaan lentoliikenne, maaseudun ja kaupunkien välisen linja-autoliikenteen)

Lapin matkailu on ollut viime vuosina kovassa kasvussa ja tämä on nähty myös Ylläksellä. Erityisesti kansainvälisten matkailijoiden määrä on kasvanut huimasti.

– Viimeisen kahden vuoden aikana kansainvälisten matkailijoiden määrä on kasvanut Ylläksellä ällistyttävät 73 prosenttia. On hyvin tärkeää, että kehitämme julkisen liikenteen palvelujen saatavuutta, koska itsenäisten matkailijoiden osuus kasvaa vauhdilla, toteaa Visit Ylläksen toimitusjohtaja Janne-Juhani Haarma.

Uusi palvelu löytyy osoitteesta www.yllasaround.fi

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here