WRC: Walesissa luvassa liukastelua soralla ja mudalla

Juho Hänninen ajaa Walesissa viimeisen MM-rallinsa Toyotan leivissä.

 

25.10.2017 21.30

Rallin MM-sarja jatkuu tällä viikolla Walesin osakilpailulla. Kauden toiseksi viimeiseen MM-ralliin lähtee Suomesta hieno määrä kuljettajia.

Toyotan jo tutuksi tullut suomalaiskolmikko Jari-Matti Latvala, Juho Hänninen ja Esapekka Lappi edustaa sinivalkoisia värejä.

Kivikovassa WRC2-luokassa suomalaisista ovat mukana Ford-kuljettaja Teemu Suninen, luokan Jyväskylän MM-rallissa voittanut Jari Huttunen Hyundailla, teinitähti Kalle Rovanperä Fordilla sekä viime vuoden Ralli SM -sarjan Tulevaisuuden Tähti Juuso Nordgren Skodan puikoissa.

Walesin ralli on rallin MM-sarjan kulmakivi, joka on ollut rallikalenterissa MM-arvoinen kilpailu koko sarjan olemassaolon ajan.

Syksyisen sateet liukastamat soratiet ovat vuosikymmenten aikana nousseet käsitteeksi rallimaailmassa, ja MM-kullan kohtalo on monta kertaa ratkottu juuri näissä maisemissa.

Myös tänä vuonna maailmanmestaruus on katkolla lajin nelinkertaiselle mestarille Sébastien Ogierille tässä osakilpailussa.

Ranskalainen Ford-pilotti Ogier on kerännyt 198 pistettä. Sarjan toisena on niin ikään Fordilla ajava Viron Ott Tänak, jolla on 161 pistettä. Pisteen päässä Tänakista kärkkyy belgialainen Thierry Neuville Hyundaillaan.

Latvala on sarjassa neljäntenä 123 pisteellä, Hänninen seitsemäntenä (71 pistettä) ja Lappi yhdentenätoista (49).

Maltillisella taktiikalla pääsee pitkälle

Kauden toiseksi viimeinen MM-osakilpailu on klassikkoralli, jossa ajetaan sorapätkiä sumun, mudan ja sateen seassa.

Walesin haastavat olosuhteet ovat usein olleet ensikertalaisille kohtalokkaita, mutta toisaalta näissä oloissa myös maltillisella taktiikalla pääsee pitkälle. 

Katso tästä muita WRC-juttuja.

Nykyisistä suomalaiskuljettajista Walesin voitto on vyöllään vain Latvalalla, joka kuittasi kisan nimiinsä 2011 ja 2012.

Walesin ralli käynnistyy torstai-iltana, jolloin ajetaan lyhyt 1,5 kilometrin yleisöerikoiskoe laukkaradalla.

Perjantaina suunnataan metsäerikoiskokeille, ja edessä on kolme erikoiskoetta, jotka ajetaan kahteen kertaan. Yksi ratkaisupätkistä on varmasti 35 kilometriä pitkä Hafrenin erikoiskoe. Perjantain lenkki on 119 kilometriä pitkä.

Lauantaina on vuorossa rallin pisin päivä, kun rallikaravaani kiertää kaikkiaan yhdeksän erikoiskoetta, ja EK-kilometrejä kertyy peräti 142.

Päivän erikoiskokeet ovat kahteen kertaan ajettavia metsätaipaleita Cholmondeley Castlen 1,8 kilometrin erikoiskoetta lukuun ottamatta.

Kilpailun päätöspäivänä kaasutellaan vielä viisi erikoiskoetta, joilla on yhteensä mittaa 41 kilometriä. Ralli huipentuu Brenig 2 -erikoiskokeelle, joka on lisäpisteitä jakava Power Stage -pätkä.

Erikoiskokeiden määrä: 21
Erikoiskoekilometrejä: 304,36 km
Kilpailun kokonaispituus: 1488,10 km

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here