WRC: Teemu Suninen oppi lauantaina paljon

17.2.2018 21.35

Teemu Suninen starttaa Ruotsin MM-rallin päätöspäivään kisan kahdeksannelta sijalta. Eroa seitsemänteen sijaan on vain 17,2 sekuntia, joten lopulliset sijoitukset ratkaistaan vasta sunnuntain kolmella viimeisellä erikoiskokeella.

Aamupäivän lenkillä Suninen koetti muuttaa ajotyyliään vallitseviin olosuhteisiin paremmin sopivaksi, mutta havaitsi kokeilun nopeasti turhaksi. Paluu vanhaan, hyväksi havaittuun etenemistahtiin palautti jälleen erikoiskoeajat sille tasolle, jolla Suninen halusikin edetä.

– Se kokeilu ei oikein toiminut. Keskipäivän huollossa saimme kuitenkin itseluottamusta takaisin, ja iltapäivä sujuikin ihan hyvin, Suninen myhäili.

Vasta kolmatta kisaa WRC-autolla ajava Suninen taisteli kovassa seurassa sen mitä pystyi. EK-ajat iltapäivän lenkillä olivat nousujohteisia, vaikka kisan kärkinimet lisäsivät omaa yritystään samassa tahdissa.

Illan huoltoon EK16 jälkeen saapui tyytyväinen kuljettaja. Ehjä ajo ehjällä autolla tuo kokemusta ja kilometrejä, ja juuri niitä Suninen uransa tässä vaiheessa tarvitsee eniten.

– Oppia lauantaina tuli rutkasti. Kisa on kovaa ja mieli tekisi nostaa omaakin vauhtia hieman, mutta helpollahan se ei onnistu tässä seurassa. Erikoiskokeet olivat tänään melkoisen haa

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here