WRC: Taisko Lario palkintopallille Monte Carlon WRC3-luokassa

28.1.2018 18.20

 

Taisko Larion

kausi rallin MM-sarjassa starttasi viikonloppuna Monte Carlon legendaarisella kilpailulla. 

Hankalat olosuhteet aiheuttivat ongelmia jokaiselle kuskille, eikä niiltä välttynyt myöskään 22-vuotias rallilupaus Lario.

Lopulta Lario ja kartturi Tatu Hämäläinen pääsivät kuitenkin juhlimaan WRC3-luokan kolmatta sijaa.

Peugeot 208 R2 -autolla ajava Lario jäi WRC3-luokan kärkikuskista Enrico Brazzolista yli puoli tuntia, mutta hurjat olosuhteet takasivat sen, että kato oli kovaa ja erot kasvoivat suureksi joka luokassa.

– Yleisfiilis on hyvä, mutta silti harmittaa lauantain pieni virhe, joka vei meiltä voittomahdollisuudet. Lopulta kuitenkin kolmanneksi korkeimmat pisteet tarttui mukaan ja se on erittäin hyvä juttu, Lario sanoi kilpailun maalissa.

– Todella pitkä ja vaativa ralli on nyt takana. Tämä on varmasti kauden vaikein kilpailu. Ei ollut yhtään helppoa hetkeä koko rallin aikana. Yhtä pätkää lukuun ottamatta meni kuitenkin aika virheettömästi. Tämä oli upea kokemus. Ei tällaista ole missään muualla, Lario jatkoi.

Lario paukutti ison nipun pohja-aikoja kaksivetoisissa. Näistä makein oli sunnuntain todellisen klassikkoek:n Col de Turinin ykkösnoteraaus.

– Se oli makea pätkä. Ensin ihan kuivaa asvalttia ja lopussa jäätä. Sai mennä kieli keskellä suuta. Ajettiin siellä melkein puolen minuutin pohjat kaksivetoisissa. Se kertoo, että meidän vauhti on kunnossa, helsinkiläiskuski toteaa.

Larion MM-kausi jatkuu helmikuun puolessa välissä ajettavalla Ruotsin osakilpailulla. Tavoitteet ovat jälleen korkealla.

– Tämän kisan myötä ainakin lähtökohdat ovat hyvät. Ruotsissa on 16 autoa viivalla WRC3-luokassa, joten kilpailu on kovaa. Tottakai me haetaan taas hyvää sijoitusta. Kausi on pitkä ja jos joka kisassa saa pisteitä napsittua, niin se on tärkeää mestaruustaistelun kannalta, Lario paaluttaa.

http://www.tadelario.com/

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here