WRC: Ruotsin MM-ralli on tänä vuonna oikea talviralli

Jari-Matti Latvala viime vuonna Ruotsin rallissa.

15.2.2018 16.57

          
Rallin MM-sarja jatkuu tällä viikolla talvirallin tahtiin Ruotsissa. Naapurimaamme MM-ralliin lähtee mukaan peräti kahdeksan suomalaiskuljettajaa. 

Toyotalla kärkeä hätyyttävät tutut nimet Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi, myös Teemu Suninen palaa täysiverisen WRC-auton puikkoihin Fordin riveissä.

MM-pisteissä kärjessä on Ranskan Sebastien Ogier 26 pisteellä ja häntä hiillostaa Toyota-kaksikko, sillä virolainen Ott Tänak on toisena 18 pisteellä ja Latvala kolmantena 17 pisteellä. Myös Lappi mahtuu kymmenen parhaan kärkeen ja pitää seitsemättä sijaa kuudella pisteellä.

WRC2-luokassa MM-ohjelmansa puolestaan aloittaa nuori suomalaislupaus Jari Huttunen Hyundailla. Samassa luokassa kilpailevat myös kokenut Janne Tuohino ja Jarmo Berg Skodilla sekä Tommi Mäkinen Racingin riveissä Fordilla ajava Jarkko Nikara. Taisko Lario ajaa puolestaan WRC3-luokassa Peugeotilla.
 
Kunnon talviralli

Ruotsin MM-ralli tuo rallikaravaanin jälleen tuttuihin maisemiin Länsi-Ruotsiin Värmlannin nopeille metsäerikoiskokeille. Tämän vuoden ralli hyödyntää suurelta osin viime vuoden reittiä, mutta nyt keliolosuhteet ovat talvisemmat kuin miesmuistiin. Viikonloppuna on siis luvassa pitkästä aikaa kunnon talviralli MM-sarjassa.

Suomalaisittain pöytä on Ruotsissa katettu erittäin hyvin, sillä viime vuonna Toyota Yaris WRC:n neitsytvoiton täällä ajanut Latvala on yksi kuumimmista ennakkosuosikeista myös tällä kertaa.

Latvalan vyöllä on jo neljä Ruotsin rallin voittoa ja viides kiinnitys on tänä vuonna erittäin lähellä. Myös hallitseva maailmanmestari Ogier on viihtynyt näissä maisemissa, sillä ranskalaisässä on napannut kisasta kolme voittoa.

Ruotsin MM-ralli tarjoaa tänä vuonna kuljettajille 19 erikoiskoetta ja 314 erikoiskoekilometriä. Rallin alkutahdit soitetaan torstai-iltana Karlstadin 1,9 kilometrin yleisöerikoiskokeella.

Perjantaina tiedossa on rallin tuhdein kattaus, yhteensä seitsemän erikoiskoetta ja 140 kilometriä. Perjantain reitti vierailee myös Norjan puolella.

Lauantaina ajetaan 120 erikoiskilometriä ja kahdeksan erikoiskoetta. Yksi päivän kohokohdista on Vargåsenin erikoiskoe, jossa on lajilegenda Colin McRaen mukaan nimetty Colin´s Crest -hyppyri.

Kilpailun päätöspäivä sunnuntai tarjoaa vielä kolme pikataivalta, joilla on mittaa yhteensä 52 kilometriä. Rallin lisäpisteitä tarjoava Powerstage, Torsby 2, alkaa Suomen aikaa kello 13.18.

Ruotsin MM-ralli

Erikoiskokeiden määrä: 19
Erikoiskoekilometrejä: 314,25 km
Kilpailun kokonaispituus:

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here