WRC: Marcus Grönholm ajaa muutaman erikoiskokeen Suomen MM-rallissa

Clas von Bell

12.7.2017 22.25

Suomen MM-rallin seitsenkertainen voittaja Marcus Grönholm ajaa näytösluontoisesti neljä erikoiskoetta tämän vuoden Suomen MM-rallissa. Grönholm ajaa erikoiskokeet juuri ennen kilpailijoiden tuloa.

Neljä onnekasta voi nyt päästä Grönholmin ”kartanlukijaksi” yhdelle erikoiskokeella. 

Kartanlukijaksi voi päästä ostamalla Grönholmin tallin numeroituja T-paitoja.  Paidoista saadut tulot menevät Grönholmin GRX-tallin nuorten kuljettajien tukemiseen. 

Kartanlukijoiksi valikoituvia odottaa Bossen kyyti Toyota Yaris WRC:llä yhdellä rallin erikoiskokeella. 

Kartturinpaikat arvotaan numeroitujen Next Gen -paitojen ostaneiden kesken. 

49-vuotiaalla Grönholmilla on hienot muistot vuoden 1992 Harjun erikoiskokeesta, jolloin hän sai alleen tehtaan Toyotan ensimmäistä kertaa urallaan. Tulosta syntyi Celicalla heti ensimmäisellä pätkällä.

– Ajoin silloin urani ensimmäisen erikoiskoepohja-ajan MM-rallissa heti ykköspätkällä Harjulla. Pohjat tuli tasa-ajalla Markku Alénin kanssa, joka ajoi myös Toyota Celicaa. Olihan se kova juttu heti kärkeen, kun olin Alénin kanssa tasa-ajalla rallin johdossa, Grönholm muistelee uransa ensimmäistä starttia tehdasautolla.

Alku nuorella inkoolaisella oli vauhdikas ja vauhtia riitti seuraavillekin erikoiskokeille, kunnes Toyota lipesi ulos Vaherissa.

– Puskaan mentiin Vaherissa, mutta päästiin linkuttamaan ek:n maaliin ja saatiin fiksattua auto kuntoon. Aikatappiota tuli kuitenkin sen verran reilusti, että lähtöpaikka putosi aivan hännille. Siitä seurasi se, että tallin oli mahdotonta huoltaa autoamme, kun huollot silloin kiersivät reitillä mukana. Oli siis pakko keskeyttää, Grönholm kertoo kokemuksestaan.

Yhteistyö Toyotan kanssa jatkui ja Grönholm kolkutteli vuonna 1998 Toyota Corolla WRC:llä Suomen MM-rallin kärkisijoilla. Nyt sitten on vuorossa Tommi Mäkisen johtaman tallin Toyota Yaris WRC, jonka ratin taakse inkoolainen istahtaa ja pääsee kokeilemaan erikoiskokeita ennen kilpailijoita.

– Onhan tämä mahtava juttu, että pääsen vetämään Tommin tiimin Toyotalla kotiyleisön edessä. Kyllä siinä on tunteet pinnassa ja jännitystä muillakin kuin mukaan pääsevillä kartanlukijoilla, 

Grönholm sanoo.

Next Gen -aitoja myyvät Motonetin liikkeet ympäri Suomen ja kauppakeskus Strand Inkossa.

Tästä lisätietoja ”Next Gen” paitakampanjasta!

Edellinen artikkeliTorstaina voi Porissa koeajaa mopoauton korvaajaksi kaavailtua nopeusrajoitettua henkilöautoa
Seuraava artikkeliVaroitus autolomailijoille: Varas voi iskeä automatkan viime metreillä!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here