WRC: Kotimaiset kuljettajat ja mestaruuskandidaatit ovat valmiina taisteluun

Teemu Suninen on valmiina Suomen MM-rallia varten.

26.7.2018 10.22

Viime vuonna Suomen MM-rallin suomalaisyleisöllä oli uusi kotijoukkue kannustettavana, kun Puuppolassa pääkonttoriaan pitävä, Tommi Mäkisen johtama Toyotan tehdastalli esiintyi ensimmäistä kertaa Suomen MM-rallissa.

Esapekka Lapista tulikin saman tien kilpailun tuorein suomalaisvoittaja, kun hän kiidätti näillä teillä kehitetyn Yaris WRC:n voittoon.

Tänä vuonna Lappi ja Jyväskylän kolminkertainen voittaja Jari-Matti Latvala ovat saaneet tallikaverikseen virolaisen Ott Tänakin, joka ajoi Toyotalla voittoon Argentiinan MM-rallissa.

Viime vuoden näyttöjen perusteella Toyota-kuljettajien yksi vahvimmista haastajista voi olla Fordilla ajava vuoden 2014 Jyväskylän Tulevaisuuden Tähti Teemu Suninen, joka taisteli viime vuonna loppuun asti palkintokorokepaikasta uransa toisessa WRC-kilpailussa.

Hänen kanssaan M-Sportin Fiestoilla ajavat viime vuonna täällä kakkoseksi ajanut Elfyn Evans sekä vuoden 2013 voittaja Sébastien Ogier.

Ogierille, joka jahtaa jo uransa kuudetta maailmanmestaruutta, tässä kilpailussa tärkeintä on koittaa kuroa kiinni piste-eroa MM-sarjan kärjessä ajavaan Thierry Neuvilleen, joka on venyttänyt pistejohtonsa jo 27 pisteeseen.

Neuville, Andreas Mikkelsen ja Hayden Paddon yrittävät puolestaan parantaa Hyundain osakkeita tässä rallissa viime vuoden heikon esityksen jälkeen.

Citroën antoi hiljakkoin potkut tämän kisan vuonna 2016 voittaneelle Kris Meekelle, mutta heidän valttikorttinsa on Craig Breen, joka nappasi samana vuonna uransa ensimmäisen MM-rallin palkintokorokesijan tästä kisasta.

Mads Östberg on astunut Meeken ajokenkiin ja hänen vyöllään on kaksi palkintokorokepaikkaa Jyväskylästä.

Tallin kolmoskuljettaja Khalid Al Qassimi on ollut vakituinen Suomen MM-rallin kävijä vuodesta 2007 alkaen.

Nuoret suomalaislupaukset

WRC2 ja Junior WRC -luokissa nähdään koko joukko nousevia kykyjä, jotka pyrkivät kohti WRC:n rattia Lapin ja Sunisen jalanjäljissä.

WRC2-luokassa on jälleen vahva suomalaisedustus. Yksi mielenkiintoisimmista nimistä on Jari Huttunen, joka valittiin vuonna 2015 Tulevaisuuden Tähdeksi.

Viime vuonna hän voitti täällä vakuuttavan esityksen jälkeen WRC2-luokan ja on sen myötä noussut Hyundain tehdaskuljettajaksi nuorten kuljettajien kehitysohjelmaan.

Jyväskylän oma poika, 17-vuotias Kalle Rovanperä starttaa nyt ensimmäistä kertaa kotikisaansa Skodan tehdastallissa.

WRC2-luokan kilpailusta on tulossa kivikova, sillä mukana ovat myös muun muassa Rovanperän tallikaveri Ole Christian Veiby, M-Sportin Fordilla ajava Gus Greensmith sekä Citroen-kuljettaja Stéphane Lefebvre.

Kannattaa seurata myös Toyotan kehitysohjelman alla Ford Fiestoilla kilpailevia Takamoto Katsutaa, joka voitti WRC2-luokan Ruotsin MM-rallissa, sekä Hiroki Araita, jotka ovat harjoitelleet paljon Suomessa ja joilla on suomalaiset kartanlukijat Marko Salminen ja Jarmo Lehtinen.

Tommi Mäkinen Racingin ilmoittamana mukana on myös kokenut suomalaispilotti Jarkko Nikara japanilaisen kartanlukijansa Sayaka Adachin kanssa niin ikään Ford Fiestalla. 

WRC2-luokassa debytoivat myös rallin SM-sarjaa johtava Eerik Pietarinen sekä viime vuoden Tulevaisuuden Tähti Emil Lindholm.

Tämän vuoden Tulevaisuuden Tähti on Henri Hokkala, joka sai palkinnokseen kilpailupaikan Junior WRC -luokkaan. Hän saa vastaansa ruotsalaiset Dennis Rådströmin ja Emil Bergkvistin, ranskalaiset Jean-Babtiste Franceschin ja Terry Folbin sekä virolaisen Ken Tornin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän