WRC: Hyundai ei vielä kertaakaan ole ollut palkintopallilla Suomen MM-rallissa

27.7.2017 08.50

Hyundain rallitallin paras sijoitus Suomen MM-rallissa on neljäs sija. Tänä vuonna talli tavoittelee palkintopallipaikkaa. 

Lähtöasetelmat ovat hyvät, kun talli ajoi kaksoisvoittoon MM-sarjan edellisessä osakilpailussa Puolassa.

Neljättä vuotta rallin korkeimmalla WRC-tasolla kilpaillut Hyundai Motorsport on ollut kolmen parhaan joukossa kaikissa muissa kilpailuissa, mutta ei vielä Suomen MM-rallissa.

Hyundai Motorsportin kuljettaja tai kuljettajat ovat olleet podiumilla kaikissa seitsemässä viimeisessä Suomen MM-rallia edeltäneessä osakilpailussa.

Edellisessä rallissa Puolassa tiimi saavutti kaikkien aikojen parhaan menestyksensä kuljettajien ollessa sijoilla 1-2-4. Thierry Neuvillen, Hayden Paddonin ja Dani Sordon ansiosta valmistajien maailmanmestaruustaulukossa ero johtavaan kaventui vain 22 pisteeseen.

Suomen MM-rallin erikoispiirteitä ovat pitkät hypyt ja suuret nopeudet. Kymmenen keskinopeudeltaan nopeimman rallin joukossa on yhdeksän Suomen MM-rallia ja viime vuoden osakilpailu oli kaikkien aikojen nopein MM-rallien historiassa.

Se on yksi syy, miksi Suomen MM-ralli on yksi haastavimmista kartanlukijoille.

Kolmella autolla Jyväskylään

Numerolla 4 Neste Ralliin starttaa Hyundai i20 Coupe WRC:llä uusiseelantilainen Hayden Paddon kartanlukijansa Seb Marshallin kanssa.

– Suomi on ehdottomasti ralli, josta minä nautin. Se on nopea ja sillä on pitkä historia. Me tiedämme, kuinka hankala kilpailu voi olla huomioon ottaen nopeudet ja jotkut vaikeat hyppyrit ja mutkat. Olen osallistunut Suomen MM-ralliin nyt kahdeksan kertaa, mutta kokemusta tarvitaan edelleen, Paddon toteaa.

Numerolla 5 starttaava belgialaispari Thierry Neuville ja Nicolas Gilsoul ovat ajaneet tällä kaudella ainoana autokuntana kolmeen voittoon. Eroa kuljettajien MM-sarjaa johtavaan Sébastien Ogieriin on vain yksitoista pistettä ja jäljellä on vielä viisi osakilpailua.

– Olimme ilahtuneita omasta ja tiimin suorituskyvystä Puolassa. Uskomme sen antavan eväitä jatkuvaan menestykseen siirtyessämme kohti kauden loppua. Automme on erittäin vahva ja kaksi sorarallissa saavutettua voittoa kertoo kilpailukyvystämme. Tiedämme, että Suomen MM-ralli on vaikea ja virhemarginaali on suurten nopeuksien takia minimaalinen, Neuville sanoo.

Numerolla 6 ajavat espanjalaiset Dani Sordo ja Marc Marti jäivät Puolassa neljänneksi, mutta toivovat ajavansa Suomen nopeilla sorateillä kolmen parhaan joukkoon.

– Haluamme jättää kauden epäonniset tapahtumat kauas taaksemme ja jatkaa jälkimmäisen puoliskon positiivisessa hengessä. Suomen MM-ralli on vaativa tapahtuma, mutta teemme parhaamme saadaksemme autosta kaiken irti ja kerätäksemme meille sekä tiimille paljon kuljettajien ja valmistajien MM-pisteitä, Sordo sanoo.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here