Vuokrattavat sähköpotkulaudat Helsingin kaduille

Tänä keväänä Hoop tuo Helsingin kaduille vuokrattavat sähköpotkulaudat.

Suomalaista startup-yritys Hoopia voidaan pitää sähköisenä versiona suosituksi tulleista kaupunkipyöristä.

Ensimmäiset sähköpotkulaudat tulevat vuokrattaviksi Helsingissä lumien sulattua.

-Käytännössä Hoopin sähköpotkulaudat toimivat julkisen liikenteen jatkeena ja tarjoavat näin ollen kuluttajille hauskan, kätevän ja ympäristöystävällisen tavan liikkua paikasta toiseen. Sähköpotkulauta on päästötön, kertoo Hoopin toimitusjohtaja Jerry Jalava.

Hoopilla ajaminen maksaa 0,15 euroa minuutilta. Lisäksi kuluttajat säästävät rahaa ja saavat etuja Hoopin yhteistyökumppaneilta parkkeeraamalla potkulaudat kaupungin ja asukkaiden näkökulmasta hyväksi havaittuihin sijainteihin.

Hoopin työntekijät keräävät muualle jätetyt potkulaudat ja toimittavat ne parkkipaikkoihin, joissa ne ovat helposti kuluttajien saatavilla. Potkulauta avataan ja lukitaan puhelimeen asennettavalla Hoop-sovelluksella.

Potkulaudan maksiminopeus on 25 km/h ja niillä ajetaan pääsääntöisesti pyöräteillä. Kypärä ei ole pakollinen, mutta se on suositeltava.

Hoopin suunnitelmissa on laajentaa toimintaa Suomessa myös muihin kaupunkeihin.

Dubaissa suomalaisyritys lanseeraa palvelun jo maaliskuussa Dubai Silicon Oasis alueella yhteistyössä Smart City hankkeen kanssa.

Silicon Oasis ilmoitti rakentavansa koko kaupungin kattavan pyörätieverkon kevään ja kesän aikana tukemaan Hoopin lanseeraamaa uutta liikkumismuotoa.
Hoop neuvottelee parhaillaan palvelun laajentamisesta usealle alueelle Dubaissa ja muualla Lähi-idässä.

http://www.ridehoop.com

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!