Vuoden ajoneuvomuseo julkistettiin tänään Lahdessa

Vuoden ajoneuvomuseo julkistettiin tänään Lahden Classic Motorshow -tapahtumassa.

Automuseoiden neuvottelukunta ry. päätti yksimielisesti valita vuoden 2019 ajoneuvomuseoksi Espoon Automuseon. Palkinnon myöntämistä perustellaan museon pitkällä 40 vuoden historialla, joka perustuu edelleen vahvaan talkootyöhön.

Espoon Automuseo on Suomen vanhin ja yksi suurimpia automuseoita – näytteillä on yli 200 ajoneuvoa sekä maantieliikenteeseen liittyvää pienesineistöä. Museo sijaitsee vanhassa idyllisessä kivinavetassa Bodomjärven lähellä Espoon Pakankylässä kivenheiton päässä Kehä III:lta.

Neuvottelukunnan puheenjohtaja Petri Tyrkkö luovutti Vuoden ajoneuvomuseo -palkinnon Espoon automuseon edustajille Classic Motorshow’n yhteydessä Lahdessa.

Palkinnon vastaanottivat ilahtuneina Sami Hietanen, Visa Ruuttu ja Jari Viitanen.

Sami Hietanen kertoi palkinnon tulevan erittäin sopivalla hetkellä, sillä palkinnolla on toivottavasti merkitystä parhaillaan käytävissä neuvotteluissa Espoon automuseon tulevaisuudesta.

Espoon automuseo rakennus on menossa remonttiin, eikä korjaustöiden vaikutuksista museon toimintaan ole vielä varmaa tietoa.

Automuseoiden neuvottelukunta palkinnon taustalla

Automuseoiden neuvottelukunta ry. on Suomessa toimivien moottoriajoneuvo-museoiden yhteistyöelin. Se aloitti toimintansa vuonna 2007. Neuvottelukunnan tavoite on keskinäisen yhteistyön kehittäminen, yhteinen viestintä ja toisilta oppiminen.

Neuvottelukuntaan kuuluu nykyään 20 ajoneuvomuseota. Koordinaattorina toimii tieliikenteen valtakunnallinen erikoismuseo Mobilia opetus- ja kulttuuriministeriön tuella. Museovirasto on osallistunut asiantuntijana neuvottelukunnan työhön.

Automuseoiden neuvottelukunta ry. on valinnut vuodesta 2017 lähtien keskuudestaan Vuoden ajoneuvomuseon. Koska absoluuttisesti parasta ei pystytä määrittelemään, palkinto myönnetään museolle, joka on omalla toiminnallaan edistänyt merkittävällä tavalla ajoneuvomuseoiden yhteiskunnallista näkyvyyttä ja vaikuttavuutta.

Vuoden ajoneuvomuseot

2019: Espoon Automuseo, Espoo
2018: Vaasan Auto- ja Moottorimuseo, Vaasa
2017: Myllyn vanhat autot, Ylämylly/Liperi

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän