Volvon tavoite: Vuonna 2025 Volvon myynnistä puolet pitäisi olla sähköistettyjä autoja

25.4.2018   08.35

Volvo ilmoitti tänään, että se tavoittelee sähköautoilleen 50 prosentin osuutta yhtiön kokonaismyynnistä vuoteen 2025 mennessä.

Ilmoitus on jatkoa Volvon vuonna 2017 tekemälle ilmoitukselle, jonka mukaan yhtiön kaikki uudet mallit vuodesta 2019 lähtien ovat saatavilla joko kevythybridi-, plug-in -hybridi- tai sähköversioina.

Tämä tavoite asettaa yhtiön merkittäväksi tekijäksi Kiinassa, joka on maailman johtava sähköistettyjen autojen markkina-alue.

Kiinan hallituksen suunnitelmissa on, että uuden energian ajoneuvot kattaisivat yli 20 prosenttia maan vuosittaisesta automyynnistä vuoteen 2025 mennessä. Tämä vastaa hallituksen ennusteiden mukaan yli seitsemää miljoonaa autoa.

Volvo valmistaa tällä hetkellä Kiinassa S90- ja S90L T8 Twin Engine -malleja. Tällä viikolla maassa aloitetaan myös XC60 T8 Twin Engine -mallin tuotanto, mikä tarkoittaa, että pian Volvon kaikilla Kiinan tehtailla – Luqiaossa, Chengdussa ja Daqingissa – valmistetaan joko plug-in -hybridi- tai akkusähköautoja.

Pekingin autonäyttelyssä Volvon kaikki esillä olevat autot ovat plug-in -hybridejä. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Volvo esittelee autonäyttelyssä ainoastaan plug-in -hybridimalleja.

Volvo esittelee osastollaan myös ensimmäistä kertaa yhdessä kolme maailmanlaajuisesti saatavilla olevaa SUV-malliaan, eli XC90:n, XC60:n ja uuden XC40:n. Pekingissä saa ensi-iltansa lisäksi uuden XC40:n T5-plug-in -hybridiversio.

Uusi XC40 valittiin hiljattain Vuoden Autoksi Euroopassa 2018, ja se on kerännyt jo yli 60 000 tilausta vuoden 2017 lopulla tapahtuneen esittelynsä jälkeen, vaikka Volvo ei ole vielä avannut tilauskirjojaan esimerkiksi Kiinassa.

XC40-mallin varhainen menestys tukee Volvon odotuksia vahvasta kysynnästä Kiinassa. Näitä odotuksia tukevat myös segmentin kasvuennusteet seuraavalta viideltä vuodelta, keskiluokan väestönkasvu sekä Kiinan BKT-näkymät.

Kiina on Volvon suurin yksittäinen markkina-alue, jossa autonvalmistajan myynti kasvoi tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 23,3 prosenttia.

Volvon maailmanlaajuinen myynti kasvoi samalla ajanjaksolla 14 prosenttia. Volvon autojen myynti ylitti Kiinassa viime vuonna ensimmäistä kertaa 100 000 kappaleen rajan.

www.volvocars.fi

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here