Volvo Cars ja Geely syventävät kumppanuuttaan

20.7.2017 16.50

Volvo suunnittelee perustavansa uuden teknologiayhteisyrityksen kiinalaisen Geely Holding -autokonsernin kanssa.

Uuden yrityksen tarkoitus on jakaa nykyistä ja tulevaa teknologiaa, syventää teollisia synergioita ja tarjota mittakaavaetuja, joiden avulla yhtiöt voivat kehittää nopeammin seuraavan sukupolven sähköistettyjen autojen tekniikkaa, todetaan Volvon tiedotteessa.

Tänään allekirjoitetun yhteistyöpöytäkirjan mukaan Volvo Cars, Geely Auto ja Lynk & CO jakavat ajoneuvoarkkitehtuuri- ja moottoritekniikoita uuden yhteisyrityksen hallinnoimilla lisensointijärjestelyillä. Ne tekevät myös syvempää yhteistyötä komponenttien hankinnassa kustannusten vähentämiseksi.

Volvo Cars, Geely Auto ja Lynk & CO toimivat kiinalaisen Geely Holding -autokonsernin alaisuudessa.

Uuden yhteisyrityksen omistavat puoliksi Volvo Cars ja Geely Holding, ja sen päämaja on Kiinassa ja tytäryhtiö Göteborgissa, Ruotsissa.

Volvo ja Geely jakavat jo keskenään tekniikkaa, kuten kompaktin modulaarisen CMA-arkkitehtuurin, jota käytetään pian julkistettavissa 40-sarjan autoissa sekä Lynk & CO -autoissa.

Tulevia modulaarisia alustatekniikoita ja muita tekniikoita jaetaan ja kehitetään kulunjakosopimusten pohjalta. Kehitystyötä johtava yhtiö omistaa tekniikan, ja muilla konsernin yhtiöillä on käyttöoikeudet siihen lisenssin kautta, mikä pienentää kokonaiskehityskustannuksia.

On odotettavissa, että yhteistyö laajenee tulevaisuudessa kattamaan myös sähköistettyjen autojen komponentteja, kuten akkukennoja, sähkömoottoreita ja latausjärjestelmiä, mikä maksimoi myönteiset yhteisvaikutukset konsernin sisällä.

Lisäksi tänään ilmoitettiin, että Volvo hankkii merkittävän vähemmistöosuuden Lynk & CO -yhtiöstä.

www.volvocars.fi

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here