Volvo Car Group ja Northvolt yhteistyöhön akkujen kehitystyössä ja tuotannossa

Volvo Car Group suunnittelee perustavansa yhteisyrityksen johtavan ruotsalaisen akkuyhtiön Northvoltin kanssa. Tarkoituksena on kehittää ja valmistaa kestävän kehityksen mukaisia akkuja, jotka on suunniteltu Volvon ja Polestarin uuden sukupolven sähköautoja varten.

Ensimmäisenä askeleena Volvo Car Groupin ja Northvoltin 50/50-suhteessa omistama yritys perustaa tutkimus- ja kehitystyökeskuksen Ruotsiin. Se aloittaa toimintansa vuonna 2022.

Keskus hyödyntää molempien yhtiöiden akkuasiantuntemusta ja kehittää uuden sukupolven, huippuluokan akkukennoja ja integrointiteknologioita erityisesti Volvon ja Polestarin autoja varten.

Suunniteltu yhteisyritys perustaa myös uuden gigatehtaan Eurooppaan. Sen potentiaalinen kapasiteetti on jopa 50 gigawattituntia (GWh) vuodessa. Tuotannon odotetaan käynnistyvän vuonna 2026.Osana suunnitelmia Volvo Car Group tutkii mahdollisuutta hankkia 15 GWh:n edestä akkukennoja vuodessa Northvoltin nykyiseltä Ruotsin Skellefteån Ettin-akkutehtaalta vuodesta 2024 alkaen.

Aikaisemmin ilmoitettujen akkutoimitussopimusten ohella yhteistyö Northvoltin kanssa vastaa Euroopassa Volvon akkukennotarpeisiin, jotka ovat tärkeä muuttuja Volvon kunnianhimoisissa sähköistämissuunnitelmissa. Volvon tavoitteena on saavuttaa täyssähköautoille 50 prosentin osuus kokonaismyynnistä tämän vuosikymmenen puoliväliin mennessä, ja vuoteen 2030 mennessä kaiken myynnin on määrä koostua täyssähköautoista.

Tänä päivänä Volvo Car Groupin täyssähköautojen akkutuotanto edustaa suurta osaa autojen elinkaaren kokonaishiilipäästöistä. Northvolt on kestävän kehityksen mukaisten akkujen johtava valmistaja, ja tuottamalla akkuja lähellä Euroopan tuotantolaitoksiaan Volvo Car Group voi pienentää tulevien autojensa tuotantoon liittyvää ympäristöjalanjälkeä.

Uuden gigatehtaan on tarkoitus saada voimansa sataprosenttisesti puhtaasta energiasta, ja se työllistää noin 3 000 ihmistä. Tehtaan sijaintia ei ole vielä päätetty. Ensimmäinen auto, joka sisältää yhteisyrityksen kehittämiä akkukennoja, on Volvon suositun XC60-mallin sähköinen seuraaja.

Yhteistyö Northvoltin kanssa on keskeisessä asemassa Volvon tavoitteessa tulla premium-sähköautojen segmentin johtajaksi. Volvo suunnittelee, että sen myynti koostuu pelkistä täyssähköautoista vuoteen 2030 mennessä. Uusi kumppanuus edustaa myös merkittävää askelta Volvo Car Groupin sisäisen kehitystyön laajentamisessa yhdessä todellisten teknologiajohtajien kanssa.

Polestarille yhteistyö antaa lisävauhtia kasvuaikeisiin Euroopassa ja korostaa sitoutumista Polestar 0 -projektiin, jonka on tarkoitus luoda täysin ilmastoneutraali auto vuoteen 2030 mennessä.

Volvo paljastaa lisää yksityiskohtia tulevasta teknologiakehityksestä Volvo Cars Tech Moment -tapahtumassa 30. kesäkuuta.Yhteistyön ja yhteisyrityksen toteutuminen riippuu vielä osapuolten välisistä viimeisistä neuvotteluista ja sopimuksista, mukaan lukien hallituksen hyväksynnästä.

Northvolt

Northvolt on eurooppalainen kestävien ja laadukkaiden akkukennojen ja -järjestelmien toimittaja. Se perustettiin tukemaan Euroopan etenemistä kohti hiiletöntä tulevaisuutta ja on edistynyt nopeasti tavoitteessaan tuottaa maailman ympäristöystävällisimpiä litiumioniakkuja minimaalisella hiilijalanjäljellä. Northvoltin teollisia yhteistyökumppaneita ja asiakkaita ovat muun muassa ABB, BMW Group, Scania, Siemens, Vattenfall, Vestas, Volkswagen Group ja Volvo Cars.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!