Volkswagen-konserni hakee maailmanlaajuista johtajuutta sähköautoilussa

Volkswagen

5.6.2017 14.45

Volkswagen-konserni satsaa tulevaisuudessa voimakkaasti sähköautoiluun.

– Tulevaisuus on sähköinen. Aiomme olla sähköisessä liikenteessä numero yksi vuoteen 2025 mennessä, kertoi Volkswagen AG:n pääjohtaja Matthias Müller Hannoverissa pidetyssä yhtiökokouksessa.

Müllerin mukaan nykyaikaiset polttomoottorit ovat kuitenkin välttämättömiä lähitulevaisuudessa.

– Tämä pätee myös ja erityisesti Euro 6 -dieseliin, nykyisestä kiivaasta keskustelusta huolimatta. Volkswagen-konserni investoi näihin teknologioihin yhteensä noin 10 miljardia vuoteen 2022 mennessä. Polttomoottori on osa ratkaisua, ei osa ongelmaa, Müller kertoo.

– 124 vuotta keksimisensä jälkeen dieselmoottorilla on vielä paljon mahdollisuuksia ja me aiomme hyödyntää tätä potentiaalia. Vuoteen 2020 mennessä teemme polttomoottoreistamme 10–15 prosenttia tehokkaampia ja siksi myös puhtaampia, hän lisää.

– Jotta voimme tarjota kohtuuhintaista ja kestävää liikkumista laaja-alaisesti, hyödynnämme edelleen kaikkia voimalinjoja perinteisestä täysin sähköiseen, Müller kertoi konsernin voimalinjastrategiasta.

Müllerin mukaan 12 brändin konserni antaa selkeitä suuntaviivoja sähköisen liikkumisen laajentamisesta: vaihtoehtoisiin moottoritekniikoihin on investoitu viimeisten viiden vuoden aikana noin kolme miljardia euroa ja summa kolminkertaistetaan seuraavien viiden vuoden aikana.

– Konserni tuo markkinoille yli kymmenen uutta sähköistettyä mallia vuoden 2018 loppuun mennessä ja lisäksi yli 30 täyssähköautoa vuoteen 2025 mennessä.

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here