Voit vielä ilmoittaa tietosi poliisille, jos olit mukana Espoon Turunväylän ketjukolareissa?

Turunväylällä Espoossa oli tänään iso onnettomuussuma Lommilan kohdalla.

Poliisi sai ensimmäisen ilmoituksen ketjukolarista tiistaina kello 13.36.

Turun suuntaan menevillä kaistoilla kolarin osallisina oli kaksi täysperävaunurekkaa, joista toinen oli kaatunut poikittain kaistojen väliselle keskialueelle siten, että vetoauto oli Turkuun ja perävaunu Helsinkiin menevillä kaistoilla.

Kaistojen raivaus kesti useampia tunteja ja oli kokonaan valmista vasta kello 19.40. Tässä vaiheessa poliisin tiedossa on noin kymmenen loukkaantunutta, mutta ei kuolonuhreja.

Liikenne oli poikki Tuomarilan ja Kehä 3:n liittymien välisillä tieosuuksilla molempiin suuntiin. Kummankin suunnan kaistoilla oli omat ketjukolarinsa.

Poliisi ja muut tahot olivat varoittaneet huonosta ajokelistä jo aamupäivällä. Sankka lumisade ja tien pinnalta pöllyävä lumi heikensivät näkyvyyttä huomattavasti. Lisäksi liukas tienpinta lisäsi tilanteen haastavuutta.

Poliisi on ottanut ketjukolareiden osallisten tiedot ylös. Osallisten ei tarvitse tehdä erillisiä rikosilmoituksia.

Jos et ole asioinut kolaripaikalla poliisin kanssa, mutta olet kärsinyt vahinkoa kyseisissä ketjukolareissa, ota yhteyttä sähköpostitse: liikennerikostutkinta.lansi-uusimaa@poliisi.fi . Mainitse viestissä ainakin autosi rekisteritunnus ja kuljettajan yhteystiedot.

Molemmat kaistat on nyt avattu liikenteelle. Helsingin suuntaan ajettaessa tien oikeaan laitaan jäi vielä yksi raskas ajoneuvo. Poliisi jatkaa tapahtumien selvittämistä osallisten kanssa.

Osallisten suuren lukumäärän vuoksi tutkinta kestää pitkään. Osalliset voivat olla jo nyt yhteydessä omaan vakuutusyhtiöönsä.

Muistathan nämä asiat haastavissa keliolosuhteissa ajaessasi

Poliisi muistuttaa, että haastavissa keliolosuhteissa tulisi unohtaa kiire ja muistaa maltin lisäksi riittävä turvaväli edessä ajavaan.

Liikkeelle lähtiessä tulee varmistua siitä, että ajovalot eivät ole lumen peitossa. Lisäksi tulee muistaa erikseen kytkeä ajovalot päälle, takavalottomien päivävalojen sijasta. Myös sumutakavaloa on syytä käyttää.

Huonoissa näkyvyysolosuhteissa kolaripaikoilla ei tule nousta ajokaistoille turhaan hortoilemaan. Jos autosta on noustava pois, pientareen puolelta on turvallisinta nousta. Jos mukana on heijastinliivi, se on hyvä pukea päälle ennen autosta nousemista.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän