Viranomaiset tarkastivat 72 raskasta ajoneuvoyhdistelmää Pohjois-Pohjanmaalla

Viranomaiset valvoivat rajat ylittävää maaliikennettä valtatie 4:llä Pohjois-Pohjanmaalla tiistaina ja keskiviikkona. Ne kirjasivat yhteensä kymmenen seuraamusta ja kahdeksan huomautusta, jotka liittyivät lähinnä ajo- ja lepoaikarikkomuksiin sekä kuntopuutteihin.

Oulun poliisilaitos, Tulli ja Rajavartiolaitos valvoivat liikennettä yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaalla valtatie 4:llä 12.–13. maaliskuuta 2024. Viranomaiset keskittyivät pääasiassa rajat ylittävään maaliikenteeseen.

Ne tarkistivat kuljettajien ajokunnon ja ajo- ja lepoajat, ajoneuvojen teknisen kunnon sekä asiakirjojen ja kuormituksen asianmukaisuuden. Lisäksi viranomaiset pyrkivät paljastamaan oheisrikoksia, kuten salakuljetuksia, veropetoksia, huumausainerikoksia, ihmiskauppaa sekä laitonta maahantuloa.

Viranomaiset tarkastivat yhteensä 49 kotimaista ja 23 ulkomaista raskasta ajoneuvoyhdistelmää. Viranomaiset tarkastivat seitsemän vaarallisia aineita kuljettavaa ajoneuvoa, punnitsivat kymmenen ajoneuvoa, tekivät teknisen tienvarsitarkastuksen kolmelle ajoneuvolle ja tarkastivat 23 henkilön maassaoloedellytykset. Tulli tarkasti 48 ajoneuvon polttoaineet.

Viranomaiset kirjasivat viisi sakkoa, viisi liikennevirhemaksua ja kahdeksan kirjallista huomautusta, jotka liittyivät pääasiassa ajo- ja lepoaikarikkomuksiin sekä ajoneuvojen puutteelliseen kuntoon. Viranomaiset takavarikoivat 3,8 kilogrammaa nuuskaa ja 3 600 savuketta. Tulli kirjasi nuuskaa ja savukkeita kuljettaville sakon.

Viranomaiset palauttivat yhden ruotsalaisen ajoneuvoyhdistelmän takaisin Ruotsiin, koska sillä ei ollut voimassa olevaa liikennelupaa. Eräässä ulkomaisessa ajoneuvoyhdistelmässä oli puutteellisesti sidottu paperirullalasti.

Valvontatapahtumaan osallistui partioita Oulun poliisilaitoksen liikenneyksiköstä Oulusta, Kajaanista ja Jokilaaksoista sekä Rajavartiolaitoksesta ja Tullista.

Poliisin, Tullin ja Rajavartiolaitoksen yhteistyö

Poliisin, Tullin ja Rajavartiolaitoksen yhteistyön eli PTR-yhteistyön perustana on laki poliisin, Tullin ja Rajavartiolaitoksen yhteistoiminnasta.

PTR-yhteistoiminnalla viranomaiset pyrkivät ennen kaikkea toimintojensa yhteensovittamiseen siten, että toiminta on tarkoituksenmukaista, tehokasta sekä taloudellista. Viranomaiset järjestävät säännöllisesti PTR-yhteisvalvontaiskuja Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa.

Lue myös

Raskaan liikenteen valvonnassa ajoneuvot entistä huonokuntoisempia

Poliisin ratsiassa paljastui täysin ajo-oikeudeton henkilö kuljettamassa raskasta ajoneuvoyhdistelmää!

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän