Viiden vuoden uurastus toi palkinnon — kartingin MM-kisat Suomeen!

Kauhavan Alahärmässä PowerParkin radalla mitellään ensi vuoden syyskuun lopussa kartingin maailmanmestaruuksista.

Tänä vuonna Ruotsissa, Kristianstadissa järjestetty kartingin MM-kilpailu keräsi pelkästään kilpailijoita yli 200.

Kristianstadin kisassa paikalla olivat kartingin kattojärjestön CIK-FIA:n presidentti ja entinen Formula 1 -kuljettaja Felipe Massa sekä Formula 1 -maailmanmestari Nico Rosberg, joka päälliköi omaa tiimiään.

Kauhavan Alahärmässä saatetaan hyvinkin nähdä heidän lisäkseen niin ikään omaa tiimiään luotsaava F1-konkari Ralf Schumacher sekä poikansa karting-uraa tukeva ja seuraava Juan Pablo Montoya.

Kerrasta poikki

Suuri kansainvälinen tapahtuma on mittava ponnistus autourheiluliitto AKK:lle sekä sen Flying Finn -kokonaisuudelle.

Kartingin MM-kilpailua ei aiemmin olla Suomessa ”kerrasta poikki”-menetelmällä ajettu.

Flying Finn Race on paitsi merkittävä näyttämö suomalaiselle autourheilutapahtuman rakentamiselle, myös suomalaisille, eteenpäin pyrkiville karting-kuljettajille.

– Kilpailun saaminen Suomeen on ollut pitkä prosessi ja todella kova juttu. Ensimmäiset kontaktit asiasta FIA:n suuntaan otettiin jo viisi vuotta sitten. Meitä eniten puoltaa se, että Suomessa 2017 järjestetty kartingin EM-kisa oli järjestelyiltään ja myös puitteiltaan huipputasoinen, iloitsee AKK:n puheenjohtaja Juhani Pakari.

– Karting on nuorisolaji, joka on autourheilun kannalta todella merkittävää. Sen arvokilpailun saaminen Suomeen on erityistä. Jo EM-kisoissa katsomot olivat täynnä ja näimme huikean kisan. Kuljettajat, tiimit ja CIK-FIA kehuivat kilpailua parhaaksi näkemäkseen ja maailmalla ajavat, jo eteenpäin urallaan menneet kuljettajamme hehkuttavat kilpailun saamista Suomeen. Nyt pääsemme syyskuussa nauttimaan MM-tasoisesta Flying Finn Racesta, jossa nähtäneen kaikkien aikojen kattaus menestysvalmiita suomalaiskuljettajia, Pakari jatkaa.

Jyrki Järvilehto järjestelytoimikunnan asiantuntijana

Panostus Flying Finn Raceen tulee olemaan merkittävää laajalla rintamalla. Järjestelytoimikunnan asiantuntijajäsenenä toimiva autourheilulegenda Jyrki Järvilehto odottaa hihojen käärimistä innolla.

– On hienoa olla mukana järjestämässä kartingin MM-kisoja kotimaassa. AKK:lla itsellään on huikea kokemus tapahtumien järjestämisestä, joten varmasti hieno kisa on tulossa. Uskon, että saan tuotua järjestelyihin omaa näkemystäni. PowerPark on upea ympäristö järjestää kilpailu – se on rakennettu kansainvälisellä maulla niin miljöön kuin radankin puolesta.

Järvilehto kuvailee tapahtumaa ainutlaatuiseksi sekä lajin, perinteiden että menestyksen kannalta.

– Tämä on hieno jatkumo viime vuonna järjestetyille EM-kisoille. Kyseessä on uniikki juttu paitsi suomalaiselle autourheilulle, myös ihmisille katsomossa ja radalla. Pienet juniorit pääsevät näkemään lähietäisyydeltä MM-kilpailun, jossa ratkotaan maailmanmestaruus. Kartingissa kilpailu on äärimmäisen kovaa, joten jos pystyy ajamaan kärkeen MM-tasolla, portaat eteenpäin ovat avoimet.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän