Vetoomus EU:lle: Kaikkien uusien henkilö- ja pakettiautojen tulisi olla nollapäästöisiä Euroopassa vuodesta 2035 alkaen

Ford of Europe, Volvo Cars ja 26 muuta yritystä ovat laatineet Euroopan unionille (EU) vetoomuksen, jossa vaaditaan, että kaikki uudet henkilö- ja pakettiautot Euroopassa ovat nollapäästöisiä vuodesta 2035 alkaen. Lisäksi halutaan ns. pakolliset tavoitteet latausinfrastruktuurin rakentamiselle.

EU:n lainsäätäjille lähetetyssä vetoomuksessa painotetaan, että fossiilisia polttoaineita käyttävien ajoneuvojen poistaminen liikenteestä on välttämätöntä, jotta Eurooppa voi saavuttaa päästötavoitteensa vuoteen 2050 mennessä ja välttää ilmastonmuutoksen pahimmat vaikutukset.

Tähän tarvitaan lainsäädäntöä, jolla varmistetaan standardit ja selkeä aikataulu, joita teollisuuden ja alihankkijoiden on noudatettava sähköautoihin siirtymisessä.

EU:n päättäjät tekevät parhaillaan päätöksiä päästöttömiä autoja koskevista säännöistä. Euroopan parlamentti ja EU:n hallitukset päättävät kantansa kesäkuussa, ja lopullinen laki on tarkoitus hyväksyä syksyllä.

Vetoomuksen ovat allekirjoittaneet Allego, An Post, Arrival, AVERE, Ball, ChargePoint, Currys, Danfoss, EDP, EVBox, FastNed, Ford, Greenway, Grundfos, Iberdrola, LeasePlan, Li-Cycle, Novo Nordisk, Sanofi, SAP Labs in France, Solar Group, Tesco, Uber, Unilever, Vattenfall, Volvo Cars, Vulcan ja Zurich.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here