Verge TS Ultra on ensimmäinen näköaistilla varustettu moottoripyörä!

Sähkömoottoripyörävalmistaja Verge Motorcycles kertoo päivittäneensä lippulaivamalli Verge TS Ultran laitteiston ja ohjelmiston. Pyörästä löytyy nyt kuusi kameraa sekä korkean resoluution etu- ja takatutkat. Uudistettu TS Ultra korvaa aikaisemman version, ja tilauksen tehneet saavat automaattisesti uusilla ominaisuuksilla varustetun pyörän.

Yhtiö esitteli marraskuussa Starmatter-alustan ja sen neljä eri elementtiä: automaattiset over-the-air-päivitykset, sensoriteknologian, tekoälyn ja HMI-käyttöliittymän.

Nyt kokonaisuutta täydentää edistyksellinen konenäkö, Starmatter Vision. Uusien toiminnallisuuksien myötä Verge tuo edistykselliset turvallisuustoiminnot osaksi moottoripyöräilyä ensimmäisenä maailmassa. Vergen moottoripyörissä on vakiovarusteiden, kuten luistoneston ja ABS-jarrujen lisäksi matala painopiste, joka parantaa hallittavuutta ja tekee pyörästä turvallisemman.

– Verge tekee ajamisesta entistä älykkäämpää ja turvallisempaa esimerkiksi parantamalla kuljettajan mahdollisuuksia havainnoida ympäristöä ja pyörän toimintoja tekoälyn ja koneoppimisen avulla. TS Ultran uudet kamerat ja tänään julkistettu päivitys tekevät siitä maailman ensimmäisen näköaistilla varustetun moottoripyörän, joka neuvoo kuljettajaa ja toimii ikään kuin ‘kuiskaajana’ ajon aikana, kertoo Verge Motorcyclesin teknologiajohtaja Marko Lehtimäki.

Autoteollisuudessa autonominen ajaminen on ollut keskiössä jo vuosia, mutta moottoripyöräilyssä se ei ole samalla tavalla realistinen tai tavoiteltava päämäärä. Kaksipyöräisellä ajamiseen liittyy myös erilaisia rajoitteita ja käytännön haasteita, jotka voivat aiheuttaa turvallisuusriskejä.

Lisäksi kypärä heikentää näkyvyyttä ja vaimentaa ympäröivän liikenteen ääniä.

Verge uskoo ratkaisun löytyvän teknologiasta ja haluaa uusia innovaatioita hyödyntäen edistää ajomukavuuden lisäksi turvallisuutta. Päivitetyn laitteiston ja ohjelmiston myötä pyörä analysoi ympäristöä ja ilmoittaa kuljettajalle esimerkiksi takaa lähestyvästä autosta tai ajoradan muutoksista.

Uudistettu näyttöteknologia mullistaa tavan kommunikoida pyörän kanssa

Verge TS Ultrasta löytyy nyt myös päivitetyt näytöt. Tankin päällä oleva näyttö on aikaisempaa suurempi, joka helpottaa sen käyttöä. Tänään julkistettu Starmatter Dash -ajonäkymä mullistaa tavan kommunikoida pyörän kanssa. Uudistettu kojelaudan näyttö tekee olennaisten ominaisuuksien hallinnasta helpompaa, ilmoittaa ja hälyttää potentiaalisista vaaroista ja esimerkiksi näyttää taaksepäin kuvaavan kameran kuvaa kuljettajan laittaessa vilkun päälle.

– Starmatter Dash mahdollistaa visuaalisen ja intuitiivisen käyttöliittymän, jonka avulla kuljettaja saa nopealla silmäyksellä selkeän kuvan pyörän toiminnoista ja tilasta reaaliajassa, Verge Motorcyclesin käyttökokemuksesta vastaava Mark Laukkanen kertoo.

Uusittu Verge TS Ultra ja Starmatter Vision ovat ensimmäistä kertaa nähtävillä CES-messuilla Las Vegasissa 9.–12.1.2024.

Lue myös: Applen ja Teslan myymälät kehittänyt George Blankenship mukaan Verge Motorcyclesin tiimiin

Lue myös: Vergen sähkömoottoripyöriä voi ladata Teslan latureilla!

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

 

1 KOMMENTTI

  1. Hienoa! Missä voin tehdä tilauksen? Ja vielä olennaisempi kysymys: Onko suunniteltu toimituspäivä vielä tällä vuosikymmenellä?

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän