Veholle suurmyymälä Tukholmaan

7.12.2017 21.25

Veho jatkaa investointejaan Ruotsissa. Alkuvuodesta 2018 käynnistyy uuden suurmyymälän rakentaminen Tukholman Nackaan.

Marraskuussa 2017 Kungens Kurvan liikkeen yhteyteen avattiin pakettiautoihin keskittyvä Van ProCenter-liike. Lisäksi tammikuussa 2018 Tukholman Brommassa avautuu yksinomaan Mercedes-Benzien huoltoihin keskittyvä yksikkö.

– Ruotsi on meille tärkeä kasvualue. Ruotsin kokonaisautomarkkina on Suomeen verrattuna noin kolminkertainen. Esimerkiksi Tukholma vastaa yksin kooltaan lähes koko Suomen automarkkinaa, siellä myydään noin 30 prosenttia kaikista Ruotsin uusista autoista. Pitkään jatkuneen talouskasvun myötä autokaupan näkymät ovat Ruotsissa valoisat ja kauppa käy vilkkaana, toteaa Vehon ulkomaiden liiketoiminnoista vastaava johtaja Kenneth Nyman.

Veho on varannut investointeihinsa yhteensä noin 30 miljoonaa euroa. Sekä Nackaan että Brommaan syntyy kumpaankin kymmenkunta uutta työpaikkaa.

– Ruotsalaisessa autokaupassa on tiettyjä erityispiirteitä. Esimerkiksi yksityisleasingin osuus on merkittävästi korkeampi kuin Suomessa. Kuten musiikki- ja elokuvapalveluiltaan, moni haluaa autonkin kustannuksen olevan kuukausittain ennustettava. Ruotsissa ei ole autoveroa, jonka myötä autot ovat tyypillisesti paremmin varusteltuja kuin Suomessa,Nyman toteaa.

Veho aloitti toimintansa Ruotsissa kymmenen vuotta sitten. Vuonna 2008 Ruotsin osuus yhtiön liikevaihdosta oli kaksi prosenttia, yhteensä 40 miljoonaa euroa.

Vuonna 2016 Ruotsin liikevaihto oli noussut 168 miljoonaan, mikä oli 12 prosenttia Vehon liikevaihdosta. Viime vuonna Veho työllisti Ruotsissa 175 henkilöä Tukholmassa, Karlstadissa ja Örebrossa.

Nykyään Veho keskittyy Ruotsissa yksinomaan Mercedes-Benzin jälleenmyyntiin. Veho myykin jo noin 12 prosenttia Ruotsin Mercedeksist

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here