Vakava piittaamattomuus: Kuorma-auto ja perävaunu pakettiauton hinauksessa

3.4.2018  13.59

Oulun poliisilaitos valvoi pääsiäisen liikennettä VT4:llä sekä Kainuussa ja Koillismaalla.

Yleiskuva liikenteestä muodostui poliisin mukaan positiiviseksi. Autoletkoja muodostui sekä meno- ja paluuliikenteen osalta, mutta nopeudet pysyivät maltillisina -hyvästä kelistä huolimatta.

Myös turvavälit pysyivät kohtuullisen hyvinä edellä ajaneeseen, todetaan poliisin tiedotteessa.

Paluuliikenne oli poliisin mukaan huomattavasti vähäisempää kuin menoliikenne. Säätiedotus oli ilmeisesti tehnyt tehtävänsä ja paluuliikenne jakautui molemmille pääsiäispäiville.

Hinauksesta kortti poliisin haltuun

Poliisin mukaan Nelostiellä likenne oli odotetusti vilkasta pääsiäisen meno- ja paluuliikenteen osalta. Paluuliikenne saatiin Oulun seudulla ajaa upeassa kevätsäässä, jossa käyttäydyttiin poliisin mukaan pääsääntöisesti hyvin.

Joitain kiireisiä mahtui kuitenkin joukkoon, ja parillekymmenelle poliisi joutui kirjoittamaan sakko ylinopeudesta.

Poliisin mukaan mukaan mahtui myös yksi liikenneturvallisuutta vaarantava vakava piittaamattomuus, mistä syystä kuljettaja määrättiin ajokieltoon.

Kyse oli kuorma-autosta sekä siihen kytketystä jarrullisesta perävaunusta, jota hinattiin edessä olevalla pakettiautolla sidontaliinan avulla. Tavattaessa kyseiselle yhdistelmälle mitattiin nopeutta 82 km/h.

Nopeusvalvontakamera kuvasi melkein 600 kuljettajaa

Kainuussa oli liikkeellä automaattivalvonta-auto koko pääsiäisen ajan. Valvontapisteet ohitti tuona aikana 3900 ajoneuvoa, joiden kuljettajista 597 kuvautti itsensä.

Onneksi kuitenkin valtaosalle lienee tulossa rikesakko tai huomautus ylinopeudesta, sillä suuria ylityksiä oli vain muutama, todetaan tiedotteessa.

Vain muutama rattijuoppo

Koillismaalla poliisi keskittyi erityisesti rattijuopumusvalvontaan sekä tiellä että maastossa.

Puhallutuksia suoritettiin yhteensä 864 kpl, joista 362 puhallutusta kohdistui moottorikelkkailijoihin. Näistä kolmea kelkkailijaa epäillään rattijuopumuksesta.

Lisäksi poliisi joutui puuttumaan 19 kelkkailijan osalta ylinopeuteen tai suojakypärään liittyviin rikkomuksiin.

Poliisi suoritti maastovalvontaa myös Sotkamo-Vuokatti alueella mahtavan aurinkoisessa kelissä ensimmäisenä pääsiäispäivänä.

Kelkkailijatkin olivat löytäneet paanalle ja tarkastuksia tehtiin 47 kpl. Poliisilla ei ollut huomautettavaa kelkkailijoiden toimintaan liittyen, mikä poliisin mukaan on positii

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here