Uusiutuvilla polttoaineilla merkittäviä päästövähennyksiä

10.2.2018 12.40

Fossiilisten polttoaineiden korvaaminen Nesteen uusiutuvilla polttoaineilla vähensi maailman ilmastopäästöjä vuonna 2017 yhteensä 8,3 miljoonaa tonnia, todetaan Nesteen tiedotteessa.

Määrä vastaa kolmen miljoonan henkilöauton poistamista liikenteestä kokonaiseksi vuodeksi. Se on enemmän kuin esimerkiksi Lontoossa on henkilöautoja.

Nesteen uusiutuvat polttoaineet, pääasiassa Neste MY uusiutuva diesel, vähensivät kasvihuonekaasupäästöjä 1,6 miljoonaa tonnia enemmän kuin vuonna 2016. Tuloksen mahdollistivat uusiutuvien tuotteiden suuremmat tuotantomäärät Nesteen jalostamoilla Suomessa, Alankomaissa ja Singaporessa.

Nesteen keskeisin ilmastovaikutus

Päästövähenemä lasketaan vertaamalla Nesteen vuoden aikana tuottamien uusiutuvien polttoaineiden koko elinkaarenaikaisia kasvihuonekaasupäästöjä perinteisen eurooppalaisen dieselin elinkaarenaikaisiin päästöihin. Luku kuvaa myös yhtiön positiivisia ilmastovaikutuksia.

Suurin eli 90 % päästövähenemä saavutetaan, kun fossiilinen diesel korvataan kokonaan jäte- ja tähderaaka-aineista valmistetulla 100-prosenttisella Neste MY uusiutuvalla dieselillä. 

Jäte- ja tähderaaka-aineita ovat muun muassa lihanjalostuksen rasvajätteet, käytetyt paistoöljyt sekä kasviöljyjalostuksen jätteet ja tähteet. Jätteiden ja tähteiden osuus Nesteen uusiutuvien raaka-aineiden käytöstä on lähes 80 prosenttia.

Globaalien ilmastopäästöjen vähentämisen lisäksi Neste MY uusiutuvalla dieselillä voidaan myös parantaa ilmanlaatua erityisesti kaupungeissa vähentämällä paikallisia pakokaasupäästöjä, kuten typen oksideja, pienhiukkasia ja hiilimonoksidia.

Mitä vanhempi ja vähemmän kehittynyt ajoneuvon moottori on, sitä selvempiä hyötyjä Neste MY uusiutuva diesel voi päästöjen vähentämisessä tarjota.

100-prosenttista Neste MY uusiutuvaa dieseliä on jo nyt saatavilla sekä yksityis- että ammattiautoilijoille Suomessa

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän