Uusi Audi A7 Sportback -mallin myynti alkoi – hinta alkaen 92 900 €

17.3.2018 15.40

Uusi Audi A7 Sportback on nyt saatavana joko 3,0 V6 TFSI -bensiinimoottorilla tai 3,0 V6 TDI-dieselmoottorilla. Myöhemmin tarjonta täydentyy neljäsylinterisillä bensiini- ja dieselmoottoreilla.

V6-bensiinimoottori tuottaa 250 kW tehoa ja 500 Nm vääntöä. Se kiihtyy 0–100 km/h 5,3 sekunnissa ja saavuttaa huippunopeuden 250 km/h. Audi A7 55 TFSI:n yhdistetty polttoaineenkulutus on 6,8 l/100 km ja CO2-päästöt ovat 154 g/km.

V6-dieselmoottori tuottaa puolestaan 210 kW tehoa ja 620 Nm vääntöä. Se kiihtyy 0–100 km/h 5,7 sekunnissa. Audi A7 50 TDI:n yhdistetty polttoaineenkulutus on 5,5 l/100 km ja CO2-päästöt ovat 142 g/km.

Katso myös tämä: Tällainen on ensi keväänä Suomeen tuleva uusi Audi A7 Sportback

Uudessa A7 Sportbackissa on vakiona MMI Navigointi -järjestelmä: lisävarusteena on valittavissa myös MMI navigointi plus järjestelmä, joka sisältää 10,1 tuuman ylänäytön sekä Audi virtual cockpit -virtuaalisen mittariston, jossa on 12,3 tuuman näyttö.

MMI-kosketusnäyttö pitää sisällään haptisen ja akustisen palautteen. Looginen ja matala valikkorakenne mahdollistaa nopean pääsyn eri toimintoihin ja toimintoja voidaan myös personoida konfiguroitavien ja siirreltävien suosikkipainikkeiden avulla.

Suomessa vakiovarusteena on sähköisesti säädettävä iskunvaimennus ja mukautuva ilmajousitus on saatavilla lisävarusteena.

Lisävarusteena saatava Sport differential -takatasauspyörästö parantaa Audin mukaan käsiteltävyyttä. Se jakaa vääntömomentin takapyörien välillä täydentäen quattro-nelivetoa.

Nelipyöräohjaus, sähköisesti säädettävä iskunvaimennus, mukautuva ilmajousitus ja Sport differential -takatasauspyörästö on integroitu sähköiseen alustanhallintaan.

Uudessa Audi A7 Sportbackissa on yhteensä 39 kuljettajaa avustavaa järjestelmää, jotka on jaettu kolmeen pakettiin.

Teknologia-paketti ”City”, jossa on uusi risteysavustin. Teknologia-paketti ”Tour”, jossa on muunm aussa taloudellisuusavustin, joka auttaa vähentämään polttoaineenkulutusta ja adaptiivinen ajoavustin ADA, joka täydentää Audi adaptive cruise control -järjestelmää avustaen auton ohjauksessa oman ajokaistan säilyttämiseksi.

Vuoden 2018 aikana saataville tuleva Audi AI -pysäköintipaketti sisältää Audi AI remote parking pilot ja Audi AI garage pilot -etäpysäköintijärjestelmät.

Järjestelmien automatiikka ohjaa A7 Sportbackin automaattisesti pysäköintiruutuun tai autotalliin. Kuljettaja voi poistua autosta ja käynnistää toiminnon älypuhelimestaan myAudi-sovelluksella.

Avustavien järjestelmien ohjauskeskus (zFAS) tarkkailee ympäristöä sensoreiden avulla ja muodostaa kuvan ympäristöstä. Varustelutasosta riippuen käytössä voi olla jopa viisi tutkasensoria, viisi kameraa, 12 ultraäänisensoria ja laserskanneri.

Uuden Audi A7 Sportbackin hinnat alkavat 92 900 eurosta (Audi A7 Sportback 50 TDI quattro tiptronic, 210 kW (286 hv), Business Sport -varustelutaso). 

Bensiiniversio maksaa 105 896

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here