Uudistuneet Volvo -mallit esillä Helsingin Lauttasaaren venenäyttelyssä

Volvon uutuusmallit on totuttu näkemään Helsingin Lauttasaaressa järjestettävässä vuotuisessa Uivassa venenäyttelyssä.

Tänä vuonna Volvo esittelee yleisölle uudistuneen V90 B4 MHEV -kevythybridin, XC40 T5 -lataushybridin sekä Tekniikan Maailman 2020 lataushybridien vertailun voittajan V60 T6 AWD Twin Enginen, todetaan Volvon tiedotteessa.

Uudistuneen 90-sarjan ensimmäiset autot ovat saapuneet juuri Suomeen. Uivassa esillä oleva auto on V90:n uusi kevythybridiversio B4 MHEV Business Inscription. 90-sarjan uudistumisen myötä Volvo toi 48 voltin kevythybridivoimansiirron saataville kaikkiin malleihinsa.

S90 ja V90 -mallit ovat saaneet muun muassa uudet sumuvalot, uudelleen muotoillun spoilerin sekä uuden etupuskurin alaosan.

V90- ja V90 Cross Country -malleissa on täysin uusi takavalomuotoilu, joka sisältää led-valokuvion ja sekventiaaliset suuntavilkut. Uudet koriväri- ja vannevaihtoehdot lisäävät autojen ulkoisia muokkausmahdollisuuksia.

90-sarjassa runsaasti uusia ominaisuuksia

Sisätiloissa uudistettu Bowers & Wilkins -audiojärjestelmä tarjoaa tiedotteen mukaan uudena kuuntelukokemuksen. Autossa on automaattinen ajoneuvon melunvaimennus ja uusi tila-asetus, joka jäljittelee jazzklubin äänimaailmaa.

Toinen uusi sisäinen ominaisuus on kehittynyt ilmanpuhdistin PM 2.5 -pienhiukkasanturilla.

Aluksi Kiinan markkinoille kehitetty ja nyt maailmanlaajuisesti lanseerattava toiminto auttaa kuljettajaa tarkkailemaan auton sisäilman laatua keskinäytöstä. Kehittynyt ilmanpuhdistin voi tarvittaessa puhdistaa matkustamon ilman lähes kaikista pienhiukkasista muutamassa minuutissa.

Uusi Bowers & Wilkins -audiojärjestelmä ja kehittynyt ilmanpuhdistinteknologia ovat tiedotteen mukaan nyt saatavilla kaikkiin 90- ja 60-sarjan malleihin.

Kaikkiin 90- ja 60-sarjan autoihin on tullut taakse kaksi usb-c-latauspistettä, jotka korvaavat 12 voltin pistorasiat. Ensimmäisenä XC40-mallissa esitelty älypuhelimen langaton lataustoiminto on nyt saatavilla useimpiin 90- ja 60-sarjan autoihin.

XC90-mallissa viime vuonna ensimmäisenä esitellyt villasekoiteistuinverhoilut ovat nyt saatavilla kaikkiin 90- ja 60-sarjan malleihin, ja myös ylimpiin varustetasoihin on jatkossa saatavilla muu kuin nahkaverhoiluvaihtoehto.

Kevythybridi saatavilla koko mallistoon

Voimansiirtojen osalta Volvon kevythybridit tarjoavat kuljettajille jopa 15 prosentin säästöt polttoaineen kulutuksessa ja päästöissä. Brake-by-wire-järjestelmä toimii vuorovaikutuksessa energian talteenottojärjestelmän kanssa ja vähentää polttoaineen kulutusta ja päästöjä ottamalla talteen liike-energiaa jarrutuksissa.

Kevythybridit yhdessä lataushybridien ja täyssähköautojen Recharge-malliston kanssa varmistavat, että nyt tarjolla on jokaiselle sopiva sähköistetty Volvo -malli.

Tekniikan Maailman vertailutestin paras lataushybridi 2020, Volvo V60 T6 Twin Engine AWD on myös nähtävillä Uivassa venenäyttelyssä. Keväällä tehdyssä vertailussa painotettiin käytännöllisyyden lisäksi hyviä ajo-ominaisuuksia pitkillekin matkoille sekä hybridiominaisuuden käytettävyyttä.

XC40-mallista Uivassa nähdään vastikään esitelty T5-lataushybridi. Auton sähkö- ja bensiinimoottori tuottavat yhdessä 262 hevosvoiman tehon. Puhdasta sähköajoa voimanlähde tarjoaa runsaat 40 kilometriä.

Volvo XC40 valittiin Vuoden Autoksi Euroopassa 2018, ja se oli Tekniikan Maailman SUV-vertailun testivoittaja vuonna 2019.

Volvon ensimmäinen täyssähköinen XC40 Recharge P8 AWD saapuu Suomeen vuoden lopussa.

Uiva järjestetään Helsingin Lauttasaaressa 13.-16.8.2020.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!