Uudenlainen raitisilmasuodatin voi auttaa heinänuhasta ja allergiasta kärsiviä

Ford tarjoaa nyt autoihinsa uudistetun raitisilmasuodattimen, joka voi tuoda kaivattua helpotusta heinänuhasta ja allergiasta kärsiville.

Freudenbergin suodatinasiantuntijat ovat kehittäneet Ford micronAir proTect -raitisilmasuodattimen, joka suodattaa erittäin tehokkaasti haitallisia basilleja, allergeenejä ja jopa viruksia, jotka voivat aiheuttaa merkittäviä terveysongelmia.

Uudistetussa suodattimessa käytetään hiiltä ja aktiivista, salaisella reseptillä valmistettua kerrosta, joka sisältää myös sitruunoissa olevaa sitruunahappoa. Tämän avulla saadaan aikaiseksi sekä suoja ei-toivottuja bakteereja, hiivaa ja seinikasvustoa vastaan että viruksia vastustavia ominaisuuksia, todetaan Fordin tiedotteessa.

Miten suodatin toimii?

Ford micronAir proTect -raitisilmasuodatin pystyy tiedotteen mukaan vangitsemaan jopa 0,05 mikronin kokoiset hiukkaset – mikä on vähemmän kuin tuhannesosa ihmishiuksen paksuudesta.

Auton ilmanvaihtojärjestelmään asennettuna se vähentää Fordin mukaan oleellisesti matkustamoon pääsevien haitallisten partikkeleiden pitoisuutta ja poistaa viruksia sisältävät pisarat mahdollisimman nopeasti vähentäen täten riskiä ärsytykseen ja infektioihin.

Suodattimessa on aktiivihiilielementti, joka on suunniteltu tuomaan lisäsuojaa haitallista ilmansaastetta, kuten pienhiukkasia ja happamia kaasuja, vastaan.
Tiedotteen mukaan suodattimessa oleva monikerroksinen mikrokuitueste vangitsee hiukkaset, pölyn ja siitepölyn.

Suodatin pystyy Fordin tiedotteen mukaan myös käsittelemään auton sisällä olevia uhkia – inaktivoimalla todistetusti 99,9-prosenttisesti erikoisaktiivikerroksen kanssa kontaktiin joutuvat virukset.*

Näihin viruksiin kuuluvat sikainfluenssaa aiheuttava (H1N1) ja HCov-229E.
Nykyolosuhteissa on liian vaarallista testata suodattimen toimivuutta COVID-19 -sairautta aiheuttavaa koronavirusta SARS-CoV-2 vastaan, mutta Freudenbergin asiantuntijat uskovat myös sen torjumisessa saavutettavan 99,9 prosentin tehon, tiedotteessa sanotaan.

Koronavirukset leviävät pisaratartuntana tartunnan saaneen henkilön niistäessä, yskiessä tai hengittäessä, ja virus voi pysyä pinnoilla tartuttavana tunteja tai jopa päiviä.

Tuulenpuuskat, lämpötilanvaihtelut ja kosteus voivat aiheuttaa virusten nousemisen takaisin ilmaan, jolloin suodatin voi napata ne.

Ford-liikkeet myyvät ja asentavat raitisilmasuodattimia, jotka ovat jo saatavissa Focukseen, Kugaan, Mondeoon, S-Maxiin ja Galaxyyn sekä nyt tilattavissa myös Fiestaan, Pumaan ja EcoSportiin.

Transit Courier ja Tourneo Courier -mallien raitisilmasuodattimet tulevat saataville myöhemmin kesän aikana.

# # #

*Tiedotteen  mukaan Ford micronAir proTect –raitisilmasuodattimessa on viruksia torjuva pintasuoja, jonka toiminnallisuus perustuu hedelmäuutetta sisältävään suodatinkerrokseen (aktiivinen ainesosa sitruunahappo Nr. 77-92-9 ja/tai 5949-29-1). Suodatinta käytetään auton ilmanvaihto/ilmastointijärjestelmissä. Turvallinen bakteerien ja sienten kasvua estävä pinta antaa suojan useita grampositiivisia gramnegatiivisia bakteereja, hiivaa ja sieniä vastaan. Siinä on myös todistetusti antivirusominaisuuksia (influenssavirus H1N1 ja koronavirus HCoV 229E) ISO 18184 mukaan.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän