Uudenkaupungin autotehtaassa valmistettava malli saavutti merkittävän virstanpylvään

19.8.2017 12.40

Uudessakaupungissa valmistettavan GLC-mallin ensimmäiset vuodet malli tunnettiin nimellä GLK. Automallia on valmistettu vuodesta 2008 lähtien.

Vuodesta 2011 lähtien mallia valmisti myös kiinalainen BBAC Beijingissä.

Vuonna 2015 Mercedes-Benzin Bremenin tehdas Saksassa aloitti uuden GLC:n tuotannon, ja lokakuusta 2015 lähtien mallin valmistus käynnistyi myös Kiinan Beijingissä.

Valmet Automotive aloitti GLC:n sopimusvalmistuksen tänä vuonna. Yhteensä GLK/GLC-malleja on valmistettu nyt yli miljoona kappaletta, todetaan Mercedes-Benzin tiedotteessa.

GLC on yksi Suomen viennin vetureista

GLC:n nimi ei ole sattumaa. G-kirjain viittaa kaikkien Mercedes-maasturien kantaäitiin, G-sarjaan. L-kirjain merkitsee luksusta ja C osoittaa auton kokoluokan Mercedes-Benzin mallistossa.

Nykyinen GLC on tällä hetkellä kysytyin Mercedes-Benzin valmistama SUV-malli. GLC:n voimakas kysyntä maailmanlaajuisesti on vetänyt Mercedes-Benz-maasturien tänä vuonna 13,6 prosentin kasvuun, sillä vuoden aikana SUV-autoja on myyty jo yli 450 000 kappaletta., sanotaan tiedotteessa.

GLC:tä myytiin yksin vuoden alkupuoliskolla enemmän kuin puolen vuoden jaksolla koskaan aikaisemmin.

Valmet Automotiven Uudenkaupungin autotehdas on tullin tilastojen mukaan noussut Suomen viennin veturiksi. 

Autoviennin määrä ja arvo kasvavat edelleen, kun pienemmän Mercedes-Benz A-sarjan rinnalla ryhdyttiin keväällä valmistamaan suurempaa GLC-maasturia, mukaan lukien hybridi- ja AMG 43-mallit. Suomessa GLC onkin saanut kylkeensä ”Made in Uusikaupunki” -mainoslauseen.

Suomalaiset ovat löytäneet GLC:n

Suomessa on tänä vuonna rekisteröity elokuun puoliväliin mennessä 417 GLC:tä. Rekisteröinnit ovat kasvaneet 74 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Eniten kasvava GLC markkina on Kiina, jossa auton muotoilu viehättää poikkeuksellisen nuorta asiakaskuntaa; kaksi kolmesta asiakkaasta on alle 40-vuotiaita. Mallin muut avainmarkkinat ovat Saksa, Iso-Britannia, Ranska ja Yhdysvallat, jossa lähes puolet auton ostajista on naisia.

Tilastollisesti laskien GLC-tehtailta ei valmistu yhtäkään keskenään täysin samanlaista autoa, kiitos mallin monipuolisten varuste- ja lisävarustevaihtoehtojen. Erilaisia moottoreita on yhdeksän kappaletta ja pelkästään ulkovärivaihtoehtoja tusinan verran.

Tarjolla ladattava hybridi

Mercedes-Benz tarjoaa GLC:stä myös ladattavan hybridimallin, ensimmäistä kertaa tässä segmentissä.

Tämä GLC 350 e 4Matic -malli tarjoaa polttoaineen kulutustason (2,5–2,7 litraa/100 km, CO2-päästöt 59–64 g/km). GLC 350e on tiedotteen mukaan tänä vuonna noussut Suomessa ladattavien hybridien rekisteröintien ykköseksi.

Tiedotteen mukaan mallin turvallisuus on merkittävässä roolissa. Saksassa 85 prosenttia GLC:n ostajista mainitsee turvallisuuden mallin tärkeimmäksi omi

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here