Uuden Fiat Ducaton hinnat ja varustelu julkaistu

Viime vuoden Euroopan myydyin pakettiauto Fiat Ducato on saanut uudelle mallilleen hinnat Suomessa. Samalla on vahvistettu myös uuden Ducato-malliston varustetasojen sisältö.

Uuden Ducato-malliston hinnat alkavat 31 990 eurosta (varustetaso: Base). Malliston CO2-arvot ovat pudonneet edelliseen malliin verrattuna jopa 10 %.

Myös uuteen Ducato-mallistoon kuuluu sille tyypillisesti erittäin kattava valikoima malleja erilaisiin käyttötarkoituksiin. Alkuvaiheessa mallistossa on pakettiautoja 8 m³-17 m³ -kokoluokissa ja myöhemmin mallisto täydentyy alusta- ja henkilökuljetusversioilla.

Uusi Ducato on saatavana neljällä eri varustetasolla (Base, Base PLUS, Pro ja First Edition).

Alkaen-malli Basen perusvarustelu pitää sisällään esimerkiksi manuaalisen ilmastoinnin, keskuslukituksen kauko-ohjauksella, polttoainetoimisen lisälämmittimen ajastimella, sähkötoimiset lasinnostimet, sähkötoimiset ja lämmitettävät ulkopeilit, monitoimiohjauspyörän, audiojärjestelmän 5″ kosketus-näytöllä, bluetoothin, perävaunun vakautusjärjestelmän, sivutuuliavustimen, ajonopeuden mukaan säätyvän sähköisen ohjaustehostimen sekä vakionopeudensäätimen.

Base PLUS varustetaso tuo Base-perusvarustelun lisäksi myös vetokoukun ja peruutustutkan.

Kuva: Fiat.

Ennakkoarvioissa suosituin PRO-varustelu sisältää Base PLUS -varustelun lisäksi esimerkiksi peruutuskameran, lämmitettävän tuulilasin ja led-päiväajovalot.

Kattavin varustetaso First Edition varustelu sisältää vastaavasti PRO-varustelun lisäksi esimerkiksi automaattisen hätäjarrutuksen jalankulkijan tunnistuksella, sadetunnistimen, ajovalojen hämärätunnistimen, katvealueen valvonvan, risteävän liikenteen varoituksen peruuttaessa, sähkötoimisesti taittuvat sivupeilit, audiojärjestelmän 7 tuuman kosketusnäytöllä, Apple Carplay/Android Auto -älypuhelinintegroinnin sekä matkapuhelimen langattoman latauksen.

Uudet moottorit ja vaihteistot

Uusi Ducato on saatavana uudistuneella, Euro6D Final -päästönormit täyttävällä Multijet3-dieselmoottorilla neljänä eri tehoversiona (120 hv, 140 hv, 160 hv ja 180 hv).

Uudistettu 6-vaihteinen manuaalivaihteisto on saatavana kaikkiin neljään eri moottoriversioon ja hiljattain esitelty 9-vaihteinen automaattivaihteisto kolmen tehokkaimman moottoriversion yhteydessä.

Kuljettajan mukavuustarpeet huomioitu

Päivitettyjä sisätiloja ja sisustusta korostavat uudistettu kojelauta ja ohjauspyörä, sekä uusi vaihdevipu, uudet ovipaneelit ja ilmastointilaitteiden ohjaimet.

Uusia aktiivisen turvallisuuden järjestelmiä ovat mukautuva vakionopeudensäädin Stop & Go -toiminnolla ja jalankulkijan tunnistuksella, kaista-avustin sekä ruuhka-ajoavustin. Yhdessä nämä kolme uutta järjestelmää mahdollistavat tason 2 autonomisen ajon, jossa ajoneuvo tarjoaa itsenäisesti apua ajon, kiihdytyksen ja jarrutuksen aikana – markkinoiden ensimmäisenä hyötyajoneuvona.

Uudessa Ducatossa on otettu huomioon myös nopeatempoisten jakelukuljetusten tuomat uudet kuljettajan mukavuustarpeet.

Kuva: Fiat.

Mukavuutta lisäävät esimerkiksi avaimeton sisäänkäynti, lukitus ja käynnistys, sähköinen seisontajarru, Eat-and-Work -matkustajan istuin, josta voi muokata kätevän tilan työskennellä tai syödä välipalaa, matkapuhelimen langaton lataus, tilavammat ovipaneelit, lämmitettävä tuulilasi sekä säädettävä ilmajousitus, joka helpottaa lastaamista ja purkamista.

Lisäksi kuljettajan apu- ja pysäköintijärjestelmien tiedot näytetään nyt uudessa digitaalisessa taustapeilissä.

Uusi Ducato on nyt myynnissä Suomessa ja ensimmäiset asiakastoimitukset alkavat jo marraskuun aikana.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here