Ulkomaisen vuokra-auton vakuutuksessa voi olla yllätyksiä!

Ulkomaanmatkailuun kuuluu usein auton tai muun ajoneuvon vuokraus matkakohteessa.

Ulkomailla autoa, mopoa tai muuta kulkupeliä vuokraavan on syytä selvittää, sisältääkö ajoneuvoon tarjottu vakuutus riittävän laajan liikenne- ja autovakuutuksen, vai olisiko vakuutusturvaa syytä täydentää lisävakuutuksilla. Toisin kuin Suomessa, vakuutuksen vähimmäistaso ulkomailla ei useinkaan sisällä korvauksia kuljettajan henkilövahingoista.

Myös vahingonkorvausten määrissä on maakohtaisesti huomattavia eroja. Suomessa henkilövahingot korvataan ilman ylärajaa, mutta näin ei ole valtaosassa Euroopan maita. Toisille henkilöille aiheutetuista vakavista vammoista voi itse joutua korvausvastuuseen, mikäli kustannukset ylittävät vakuutuksen korvaaman ylärajan.

– Suomessa liikennevakuutuksen kattavuus on yksi maailman parhaita. Siksi ulkomaisten minimivakuutusten tarjoaman turvan suppeus tulee monelle yllätyksenä. Kaikkein huonoin tilanne on silloin, jos vakuutuksen ehtoihin ei tutustu ennakolta ollenkaan. Niiden paljastuminen kolaritilanteen selvittelyn yhteydessä voi olla kallis yllätys, Liikennevakuutuskeskuksen johtaja Janne Jumppanen varoittaa.

Vahinkotilanteessa vuokraajan maksettavaksi tulee yleensä omavastuuosuus, joka voi olla varsin suuri. Vuokrasopimukseen on kuitenkin yleensä lisähinnalla liitettävissä omavastuun pienennys tai poisto. Vuokraaja voi myös joutua henkilökohtaiseen korvausvastuuseen, jos autoa vahingoitetaan tai se varastetaan, ellei vakuutukseen sisälly turvaa näiden varalle.

Vuokrasopimusta tehdessä on syytä kiinnittää huomio myös sopimuksessa ja vakuutuksessa nimettäviin kuljettajiin. Joissakin Euroopan maissa liikennevakuutus on voimassa vain vakuutukseen nimetyn henkilön ajaessa, ja muiden henkilöiden lisääminen vakuutuksen piiriin korottaa vakuutusmaksua.

Venäjä ja Valko-Venäjä hyllytetään vihreä kortti -järjestelmästä!

Suomessa maailman paras liikennevakuutus!

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän