Tuulilasien vaihto aikaisempaa haastavampaa

8.12.2017 15.20

Uudet tuulilasit ovat erittäin tärkeitä ajoneuvon suunnittelun ja turvallisuuden kannalta, sillä lasissa sijaitsee useita älykkäitä kuljettajan avustusjärjestelmiä sääteleviä kameroita ja antureita.

Esimerkiksi Nissan-autoissa näihin kuuluvat hätäjarrutustekniikka, liikennemerkkien tunnistus, älykäs vakionopeudensäädin, lämpötilan ohjaus, akustiikka sekä sadetunnistukseen ja valoihin liittyvät toiminnot.

Autoissa on nykyisin myös enemmän lasia kuin koskaan ennen, ja ajoneuvon keskimääräinen lasipinta-ala on kasvanut yli 15 prosentilla vuodesta 2000.

Lasia on kuitenkin myös vähemmän: joissakin tapauksissa lasin paksuus on vähentynyt alle 4 millimetriin, mikä alentaa ajoneuvon kokonaispainoa ja vähentää hiilidioksidipäästöjä.

Tuulilasinkorjauksen merkitys kasvaa tulevaisuudessa

Tuulilasikorjauksissa tai -vaihdoissa yli 40 prosentissa tarvitaan kameroiden ja antureiden kalibrointiin liittyvää teknistä asiantuntemusta.

Yhdeksässä kymmenestä vakuutuskorjauksiin kuuluvassa tuulilasin vaihdossa asiakkaiden turvallisuuden ja ajoneuvon toimivuuden kannalta on erittäin tärkeää, että korjaus ja kalibrointi tehdään heti oikein, todetaan Nissanin tiedotteessa.

Nykyisissä autoissa tuulilasilla on merkittävä tehtävä: se on oleellisen tärkeä älykkäiden kuljettajan avustusjärjestelmien toiminnan kannalta. Tämä kuitenkin tarkoittaa sitä, että korjaukset ovat yhä haastavampia.

Nissanin jälkimarkkinointiasiantuntijat ovatkin havainneet, että vähintään joka viidennessä tuulilasikorjauksessa tarvitaan lisäkorjauksia.

Syynä tähän on huonosti tehty asennus tai lasin takana olevan tekniikan puutteellinen kalibrointi.

Monet palveluntarjoajat eivät pysty kalibroimaan tuulilaseja vaadittavalla tavalla tien päällä tehdyn tuulilasin korjauksen tai vaihdon jälkeen, Nissan toteaa.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here