Turun autojen ja moottoripyörien kokoontumisajossa 15 menetti korttinsa poliisille

Kuva: CvB.

Poliisi sai vihjeen 27.9.2019 Turun seudulla järjestettävästä autojen sekä moottoripyörien kokoontumisesta.

Poliisin tiedotteen mukaan vastaavia kokoontumisia on kesän aikana ollut useita ja niiden yhteydessä on ajettu törkeitä ylinopeuksia sekä aiheutettu vakavia vaaratilanteita.

Kovat ylinopeudet, vaaralliset ohitukset sekä ”kuminpolttaminen” ovat olleet oleellinen osa kokoontumisia.

Niin tapahtui myös perjantain kokoontumisessa. Vaikka poliisi suoritti näkyvää ja ennalta estävää valvontaa, niin valvonnan tulokset ovat poliisin mukaan valitettavaa luettavaa.

Poliisi kirjoitti 19 rangaistusmääräystä, 6 rikosilmoitusta laadittiin törkeistä liikenneturvallisuuden vaarantamisista, joissa ajettiin pahimmillaan yli kaksinkertaista ylinopeutta.

Näiden johdosta poliisi määräsi 15 kuljettajaa ajokieltoon.

Lisäksi kokoontumisen yhteydessä tapahtui peräänajo, ketjukolari sekä vakavimpana tapahtumana eräs kuljettaja lähti poliisimoottoripyörää pakoon moottoritiellä ja ajoi ulos.

Lisäksi löytyi muutama ajo-oikeudeton kuljettaja. Yhtään rattijuopumusta ei tavattu. Kokoontumiseen osallistui poliisin mukaan noin 100 ajoneuvoa.

Poliisille ei ollut tehty kokoontumisesta kokoontumislain mukaista ilmoitusta ja poliisi on aloittanut selvityksen kokoontumisen järjestäjän vastuusta.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here