Torviprotestin kulkueista perjantaina ja lauantaina liikennehaittaa eri puolilla maata

Torviprotesti 4.0 -nimiset autoilijoiden mielenosoituskulkueet ovat liikkeellä perjantaina ja lauantaina.

Esimerkiksi Helsingin keskustassa protesti on perjantaina 18.2. kello 17 ja lauantaina 19.2. kello 13 alkaen.

Perjantaina autoilijat kokoontuvat Hakamäentielle, josta ne lähtevät letkana klo 17 Mannerheimintietä etelään Eduskuntatalon eteen. Sieltä kulkue jatkaa matkaansa Kauppatorille.

Lauantaina ajoneuvot kokoontuvat Hakamäentielle ja Hämeenlinnanväylälle, joista kulkueet lähtevät kello 13 ja ajavat Mannerheimintietä etelän suuntaan Eduskuntatalolle. Eduskuntatalolta matka jatkuu Erottajalle, jossa kulkueet kääntyvät takaisin ja poistuvat Mannerheimintietä pohjoiseen.

– Kulkueet etenevät hitaasti poliisisaattueessa, joten ruuhkaa ja häiriötä liikenteessä on hetkellisesti odotettavissa. Poliisi ohjaa reitillä liikennettä. Tämä liikennehaitta kannattaa ottaa huomioon, jos kulkee Helsingin keskustassa samaan aikaan. Aiemmin kulkueeseen on osallistunut satoja ajoneuvoja. Nyt tapahtuma järjestetään usealla paikkakunnalla samaan aikaan, joten on vaikea ennakoida Helsingissä kulkueisiin osallistuvien määrää, toteaa komisario Kaarle Lehmus Helsingin poliisilaitokselta.

Turussa perjantaina

Turussa tapahtuma ennakoidaan aiheuttavan merkittävää liikennehaittaa Turun keskustan alueella kello 16 alkaen.

Kulkue starttaa kello 16 Artukaisista ja kulkee sieltä Suikkilantien ja Pansiontien kautta kohti keskustaa.

Poliisin arvion mukaan kulkue tulee aiheuttamaan huomattavaa haittaa liikenteelle ydinkeskustan alueella, erityisesti välillä: Puistokatu–Itäinen Rantakatu–Hämeenkatu–Uudenmaankatu–Aninkaistenkatu–Maariankatu–Aurakatu–Puutarhakatu–Puistokatu.

Ydinkeskustan liikenteessä voi esiintyä ruuhkaa muutamien tuntien ajan. Poliisi suosittelee autoilun välttämistä keskusta-alueella perjantaina iltapäivällä, mikäli se on mahdollista.

– Jos liikenteeseen on lähdettävä, kannattaa reissuun varata aikaa. On odotettavissa, että autot tukkivat keskustaa muutamien tuntien ajan. Poliisin arvion mukaan liikennehaitan pitäisi olla ohi noin iltaseitsemään mennessä, sanoo komisario Harri Aaltonen Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Rovaniemellä perjantaina kello 18 alkaen

Rovaniemen kulkue lähtee liikkeelle poliisiauton vetämänä kello 18 Jorma Eton tieltä edeten sieltä Hallituskadulle. Liikennevalot on pyydetty ns. vilkulle mielenilmauksen reitille, ja poliisi ohjaa liikennettä tarpeen mukaan risteyksissä.

Lapin poliisilaitoksen arvion mukaan tämä poliisin vetämä kulkue tulee aiheuttamaan jonkin verran haittaa liikenteelle ydinkeskustan ympäristöalueella, erityisesti kello 18 – 19 välisenä aikana.

– Olemme keskustelleet mielenosoituksen järjestäjän kanssa hyvässä yhteisymmärryksessä ja esimerkiksi äänitorvia on sovittu soitettavan vain kaupungintalon kohdalla, jotta meluhaitta olisi mahdollisimman vähäistä, kertoo ylikomisario Rauno Pätsi Lapin poliisilaitokselta.

Poliisin arvion mukaan liikennehaitta pitäisi olla ohi viimeistään iltaseitsemään mennessä.

Torviprotesti järjestetään lisäksi perjantaina Tampereella, Oulussa, Seinäjoella, ja lauantaina Kajaanissa, Kuopiossa, Lappeenrannassa, Jyväskylässä ja Pietarsaarella.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

1 KOMMENTTI

  1. Toivottavasti muistavat tieliikennelain 47. pykälän:
    ”Ajoneuvolla ajettaessa on annettava ääni- tai valomerkki taikka muulla tavalla on kiinnitettävä muiden tienkäyttäjien huomiota, jos se on vaaran välttämiseksi tarpeen. Muutoin äänimerkin saa antaa vain taajaman ulkopuolella ohitettaessa.”

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here