Tommi Haru ja Jussi Kuusiniemi kärkeen Porsche-festivaalin kisalähdöissä

Raimo Niemi ajoi neljänneksi.

28.8.2017 14.15

Rata-autoilun Porsche GT3 Cup Challenge Finland -sarja jatkui lauantaina 26.8. Alastaron moottoriradalla Virttaalla. Kauden neljäs kilpailu oli samalla osa suurta Porsche Club Festival -tapahtumaa. 

Lähtöjen voittoon ajoivat Tommi Haru ja Jussi Kuusiniemi.

Aika-ajossa ykköseksi ajoi Jim Rautiainen. Vasta ensimmäistä kauttaan kilpaileva Rautiainen ajoi lähes sekunnin pohja-ajan kostealla radalla.

Ensimmäinen kisalähtö kääntyi Rautiaisen kannalta katastrofiksi. Vettä tuli koko kisan ajan ja lisäksi auton kytkin hajosi jo ensimmäiseen kaarteeseen. Lisäksi kärkiauton äkillinen hidastaminen aiheutti pienen kolarin.

Parhaiten suman välttivät kakkosruudun Tommi Haru ja kolmospaikalta startannut Jussi Kuusiniemi. Lopulta Haru ajoi karkuun.

Kakkoslähtö oli täysin erilainen. Rata oli märkä, mutta kuivui vähitellen. Haru johti muutaman kierroksen ajan kuuden auton letkaa. Lopulta Kuusiniemi ohitti Harun ja hän sai jopa rakennettua pienen etumatkan Haruun.

Haru puolestaan piti Raimo Niemen ja Ari Laivolan takanaan. Lopulta kakkospaikan taisteluun lyöttäytyi mukaan myös Oliver Tiirmaa, joka avauslähdössä oli kärsinyt eniten kolarista. Tiirmaa puristi Niemen ja Laivolan ohi kolmanneksi.

Porsche GT3 Cup Challenge Finland

Ensimmäinen lähtö
1. Tommi Haru 20.47,895
2. Jussi Kuusiniemi + 2,661
3. Ari Laivola + 47,645
4. Raimo Niemi + 48,402

Toinen lähtö
1. Jussi Kuusiniemi 35.22,615
2. Tommi Haru + 7,960
3. Oliver Tiirmaa + 8,274
4. Raimo Niemi + 9,179

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here