Toistuvista rattjuopumuksista kiinni jäänyt vangitaan

Kuva: CvB.

Poliisi esittää lauantaina Helsingissä vangittavaksi törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä rattijuopumuksesta epäiltyä 1980-luvulla syntynyttä miestä.

Poliisi epäilee samaa henkilöä useista vastaavanlaisista teoista. Tuoreimmat rikosepäilyt liittyvät keskiviikkoiltana tapahtuneeseen takaa-ajoon, todetaan poliisin tiedotteessa.

Keskiviikkona sivullinen henkilö ilmoitti hätäkeskukseen vaarallisesti ajavasta pakettiautosta Helsingin Vuosaaressa. Poliisi tavoitti pakettiauton, jonka kuljettaja jatkoi ajoaan poliisin useista pysäytysyrityksistä huolimatta.

Pakettiauton kuljettaja ajoi pakonsa aikana huomattavaa ylinopeutta ja aiheutti useita vaaratilanteita. Lopulta poliisi onnistui pakkopysäyttämään auton Eriksenäsintiellä.

Sekä pakettiauto että kaksi poliisin partioautoa vaurioituivat pakkopysäytyksen yhteydessä.

Poliisin tiedotteen mukaan pakettiauto oli aiemmin ilmoitettu anastetuksi. Kuljettajalla ei ollut voimassaolevaa ajo-oikeutta.

Poliisi epäilee kuljettajan olleen ajon aikana sekä alkoholin että huumausaineiden vaikutuksen alaisena.

‒ Samalla epäillyllä on avoimena esitutkinnassa vastaavia ja muita rikosepäilyjä. Rikosnimikkeitä niissä ovat niin ikään törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen sekä eriasteiset rattijuopumukset ja lisäksi muun muassa vammantuottamus. Epäillyllä on keskeneräisiä asioita myös syyteharkinnassa ja käräjäoikeudessa, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pekka Seppälä Helsingin poliisilaitokselta.

Epäilty oli tuoreimman tapauksen aikaan ehdonalaisessa koevapaudessa.

Katso tästä muita takaa-ajoja.

Suurin osa epäillyistä rattijuopumusrikoksista, joista miestä epäillään, on tapahtunut Helsingissä.

Poliisin mukaan niitä on viimeisen parin vuoden ajalta yhteensä kuusitoista ja pelkästään kuluvana vuonna kymmenen. Törkeää tekomuotoa epäillään seitsemässä jutussa.

‒ Poliisi esittää epäillyn vangitsemista, jotta henkilön pitkään jatkunut rikoskierre saataisiin katkaistuksi. Tällä toimenpiteellä tahdotaan suojella myös muita tienkulkijoita, etteivät he joutuisi vaaraan piittaamattoman ajotavan vuoksi, Seppälä toteaa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here