Todella ainutlaatuinen auto esillä Classic Motorshow -tapahtumassa

20.4.2018   16.33

Suomalainen klassikkoajoneuvonäyttely, Classic Motorshow, on vuodesta toiseen tarjonnut näyttelyvieraille arjen klassikoiden lisäksi myös harvinaisuuksia ja jopa Suomessa ennennäkemättömiä ajoneuvoja.

Tänä vuonna Lahden messukeskuksessa toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävän monipuolisen näyttelyn brittiteeman innoittamana nähdään Suomen Ajoneuvohistoriallisen Keskusliiton SAHK:n osastolla huippuharvinaisuus.

Vuoden 1938 neliovinen Delage D6-70 Coachcraft Tourer -avoauto on 1930-luvulla menestyneen näyttelijättären, Mary Lockwoodin itselleen rakennuttama, uniikki ajoneuvo.

Filmitähden perhe myi auton edelleen vuonna 1990, minkä jälkeen vuosina 1995–2005 autoa entisöitiin.

Uusi, suomalainen omistaja Risto Harvia suoritti auton entisöinnin loppuun 2017–2018. Sisustus puuttui lähes kokonaan, kattoakaan ei ollut ja kromiyksityiskohtia puuttui. Auton tekniikka oli kuitenkin säilynyt.

Autokaunottaren elegantit ja huikaisevan kauniit muodot on tehnyt puusta Lontoon lähellä sijaitseva koritehdas Coachcraft vuonna 1938. Vastaavia autoja ei ole valmistettu. Auton alkuperäinen väritys on ollut musta/kerma.

Tourer-mallissa on neljä ovea. Autossa on sähkötoiminen 4-vaihteinen Cotal electricityn valmistama vaihteisto ja hydrauliset jarrut.

Autossa on alkuperäinen rekisterinumero.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän