Tässä todellinen Sankarikuljettaja – pelasti pakkasesta kotoaan karanneen pikkutytön!

18.11.2017 14.45

Vuonna 2011 Suomessa lanseerattu Ammattina Sankari -kampanja etsii ja palkitsee vuosittain ansioituneita raskaan liikenteen ammattikuljettajia.

Tavoitteena on löytää laajasta kuljetusalan ammattilaisten joukosta niitä yksilöitä, jotka ovat toimineet liikenteessä esimerkillisesti ja Sankarin tavoin.

Torstaina palkittiin historian seitsemäs Sankarikuljettaja, Lemiläinen Ville Mensonen.

Lähes täsmälleen vuosi sitten 28. marraskuuta noin kello 15:20 Szepaniak-yhtiön kuljettaja Mensonen oli juuri hakenut puukuorman Ylämaalta ja ajeli rauhallisesti Villalan kylän laitaa, kun huomasi hämärtyvässä iltapäivässä pienen kouluikäisen tytön, joka näytti olevan matkalla kohti Nutikkaa.

Lämpötila oli reilusti pakkasella, ja rivakka tuuli puhalsi pohjoisesta. T-paidassa ja ilman pipoa liikkunut tyttö sai Villen huomion.

Villen pysähtyessä ja kysyessä tytön suunnitelmia hän ampaisi sanaakaan sanomatta juoksuun, jolloin Ville laskeutui ohjaamosta ja lähti juoksemaan tytön perään.

Noin kolmensadan metrin juoksun jälkeen Ville sai tytön kiinni ja pääsi kysymään, mihin hän oli menossa.

Tuttu paikka löytyi vasta 9 kilometrin ajelun jälkeen

Koska Ville ei saanut tytön puheesta muuta selvää kuin ”siipa”, tarjosi Ville tytölle kyydin rekkansa ohjaamossa ja palasi kylälle kyselemään, mistä tyttö olisi voinut olla tulossa.

Koska yhteinen kieli oli hiukan hakusessa, Ville kyseli toistuvasti tytön tulosuuntaa, ja tyttö nyökkäili risteys risteykseltä reitin edetessä.

Kun matkaa oli tehty jo lähes 9 kilometriä ja oltiin päästy pienen maatilan pihaan, tyttö tunnisti paikan.

Kyseessä oli tytölle tuttu päivähoitopaikka, jossa Sirpa-rouva otti tytön vastaan ja kiitteli kovin pienen karkulaisen löytymisestä.

Samalla kävi ilmi, että tyttö oli karannut kotoaan ja ehtinyt kävellä pakkasessa 1,5 kilometriä ennen kun Ville oli saapunut paikalle.

Ilman Villen huomiota ja aktiivisuutta olisi tyttö kylmettynyt varmasti, ja seuraukset olisivat saattaneet olla ikäviä. Tällä kertaa rivakka toiminta ja huoli lähimmäisestä sai onnellisen lopun.

Puolet summasta hyväntekeväisyyteen

Mensonen palkittiin Ammattina Sankari -palkintogaalassa 5 000 euron sekillä.

Palkintosummasta puolet, 2 500 euroa Mensonen lahjoitti kampanjan sääntöjen mukaan Taipalsaarelaiselle toimintakeskus Taiskalle, joka järjestää päivä- ja työtoimintaa vammaispalvelujen asiakkaille.

Palkinnon luovutti tilaisuuden juhlapuhuja Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja kansanedustaja Ari Jalonen.

Ammattina Sankari -kampanja on seitsemän vuoden aikana lahjoittanut eri hyväntekeväisyyskohteisiin yhteensä 34 857

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here