Tänään ja perjantaina liikennerajoituksia Helsingissä ja Vantaalla

Erityiesti näillä reiteillä liikenne hankaloituu. Kuva: Poliisi.

Helsingissä järjestettävä EU:n epävirallinen ympäristöministerikokous vaikuttaa liikennejärjestelyihin pääkaupunkiseudulla, erityisesti Helsingissä ja Vantaalla, keskiviikkona 10.7.2019 ja perjantaina 12.7.2019.

Vieraiden saapuessa liikennevaikutuksia on Helsinki-Vantaan lentoaseman ja kokouspaikkana olevan Finlandia-talon välillä keskiviikkona 10.7. noin kello 14–24.

Vieraiden poistuminen puolestaan aiheuttaa liikennevaikutuksia Finlandia-talon ja Helsinki-Vantaan lentoaseman välille perjantaina 12.7. noin kello 14–19.

– EU-kokouksen saattueet aiheuttavat säännöllisiä, lyhyitä katkoksia liikenteessä erityisesti keskiviikkona ja perjantaina. Torstaina vaikutuksia ei ole, arvioi sanoo ylikomisario Jarkko Lehtinen Helsingin poliisilaitokselta.

Keskiviikkona ja perjantaina katkoksia iltapäiväruuhkan aikaan

Katkokset liikenteessä ovat todennäköisiä etenkin keskiviikkona iltapäiväruuhkan aikaan, kun kokousvieraat saapuvat Helsinkiin.

– Merkittävimmät liikennevaikutukset ovat Tuusulanväylällä, Kehä I:llä, Hämeenlinnanväylällä ja Mannerheimintiellä Helsingin keskustan suuntaan.

Liikenteessä on katkoksia myös perjantaina iltapäiväruuhkan aikaan, kun vieraat poistuvat lentokentälle.

– Tuolloin suosittelen ajamaan muita reittejä kuin Mannerheimintietä, Hämeenlinnanväylää, Kehä I:tä ja Tuusulanväylää. Helsingistä poistumiseen kannattaa käyttää esimerkiksi Itäväylää, Länsiväylää, Turunväylää, Vihdintietä ja Lahden moottoritietä, Lehtinen luettelee.

Lehtisen mukaan nyt pidettävän kokouksen liikennevaikutukset ovat selvästi vähäisempiä kuin viime viikon EU- kilpailukykyministerikokouksen.

– Saattueita on liikkeellä vähemmän ja vain tietyillä reiteillä, esimerkiksi Helsingin ydinkeskustassa ei ole saattueliikennettä.

Joukkoliikenne, pyöräily ja jalankulku

Joukkoliikenteeseen on odotettavissa muutoksia erityisesti Helsingin kantakaupungin alueella sekä lentoaseman ja Helsingin keskustan välisillä reiteillä.

Poikkeuksista kerrotaan HSL:n verkkosivuilla osoitteessa hsl.fi ja Poikkeusinfo-palvelussa.

Pyöräliikennettä tai jalankulkua ei sallita Finlandia-talon ympäristössä, vaan alue on kokonaan eristetty. Töölönlahden ympäri pääsee kuitenkin kiertämään aivan rantaa pitkin.

Kokouspäiviä ennen ja niiden aikana kannattaa seurata seuraavia nettisivuja ja sosiaalisen median kanavia:

www.twitter.com/helsinkipoliisiwww.twitter.com/iupoliisi
HSL.fi ja Poikkeusinfo-palvelu

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here