Tampereen taksivalvonnassa ilmeni paljon pieniä puutteita

Sisä-Suomen poliisilaitos, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom sekä Verohallinto valvoivat yhdessä taksiliikennettä 22.11.2019. Perjantain valvonnan kohteena olivat kaikki asiakkaita kuljettavat taksit. Valvontaa suoritettiin Tampereella ja Pirkkalassa.

Valvontaan osallistui Sisä-Suomen poliisilaitoksen 8 poliisia liikennevalvonnasta, 6 talousrikostutkinnasta, 5 Verohallinnon verotarkastajaa ja 5 Traficomin asiantuntijaa.

Yhteisvalvonnassa tarkastettiin yhteensä 93 taksia, joista 42:ssa ei ollut mitään huomautettavaa.

Katso tästä muita juttuja taksiratsioista.

Poliisin näkökulmasta keskeiset liikenneturvallisuuteen vaikuttavat asiat, kuten ajo-oikeus ja ajoneuvon kunto olivat kunnossa. Valvonnassa havaittiin vain yksi katsastamaton taksikäytössä ollut ajoneuvo.

Taksinkuljettajan ajolupa ja asianmukainen taksiliikennelupa löytyivät yhtä lukuun ottamatta kaikilta.

– Pienien puutteiden suuri määrä sen sijaan yllätti, sanoo ylikonstaapeli Jouko Kilpi.

Taksiliikenneluvat ja -ajoneuvot kunnossa, tietojen esillä pitämisessä yhä paljon puutteita

Valvonnan aikana havaittiin seuraavia rikkeitä tai puutteita:

  • Luvanhaltijan nimi ja yhteystiedot eivät olleet matkustajan nähtävillä 46 kpl
  • Kuljettajan nimi ei ollut matkustajan nähtävillä 18 kpl
  • Hintatiedot eivät olleet helposti matkustajan havaittavissa 6 kpl
  • Kuljettajalla ei ollut voimassa olevaa taksinkuljettajan ajolupaa 1 kpl
  • Luvaton taksiliikenne 1 kpl
  • Kielitaidoton 1 kpl

Taksiliikenneluvan haltijan on vastattava ja huolehdittava mm. siitä, että taksiliikenteessä matkustajan nähtävillä ovat hintatiedot, luvanhaltijan nimi- ja yhteystiedot sekä kuljettajan nimi. Mainittujen tietojen esillä pitäminen on ollut yleisin havaittu puute myös aikaisemmin järjestetyissä taksiliikenteen valvontaiskuissa.

Katso tästä päivän taksiauto.

– Tämänkertainen taksivalvonta osoitti, että hinta- ja yhteystietojen asianmukaisessa esittämisessä asiakkaille on yhä parannettavaa. Kyse on pienistä, helposti korjattavissa olevista puutteista, joiden takia ei kannattaisi ottaa huomautuksia tai muita mahdollisia seuraamuksia. Toivoisimmekin taksiyrittäjien kiinnittävän tähän enemmän huomiota, sanoo Traficomin asiantuntija Tiina-Liisa Ruotsalainen.

– Asiakkaan näkökulmasta hinta- ja yhteistietojen puuttuminen tai hyvin kirjavat esittämistavat ovat ongelmallisia, minkä takia olemme valmistelemassa taksimatkasta matkustajalle ilmoitettavista tiedoista ja hintatietojen esilläpidosta määräystä, kertoo Traficomin tieliikennejohtaja Marko Sillanpää.

Sakkoja kirjoitettiin yhdelle taksinkuljettajalle ajoluvan puutteesta. Auton katsastuksen puutteesta annettiin yksi rikesakko. Yhdestä ajoneuvosta oli ajoneuvovero maksamatta. Kaikki kuljettajat puhallutettiin eikä päihtymyksiä todettu.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here