Talvitiepäivien työnäytöksessä palkittiin ensimmäistä kertaa polkupyörä!

Kansainvälisten Talvitiepäivien työnäytös sain tänä vuonna yllättävän käänteen lumien sulettua päivää ennen tapahtuman alkua. Koneet esittäytyivät kuitenkin runsaslukuiselle yleisölle Tampereen Messukeskuksen pihalla.

Työnäytöksen arvosteluraati palkitsi diplomilla isojen koneiden välissä urheasti esiintyneen pyöräilijän.

Kyseessä oli West Coast Road Mastersin toimitusjohtaja Juha-Matti Vainio, joka esitteli pyöräilyväylien laadunmittaukseen käytettävää laitetta. Kyseinen laite soveltuu mm. kitkan mittaamiseen ja se on asennettavissa polkupyörään.

– Kyseessä on erinomainen keino valvoa pyörä- ja jalkakäytävien hoitoa normaalin kevyen liikenteen seassa ja sitä häiritsemättä. Laite parantaa kunnossapitäjän tietoisuutta hoidon laadusta ja edellyttää tältä ”jalkautumista” väylän käyttäjien pariin ja se soveltuu erinomaisesti kaupunkialueille, mutta luonnollisesti myös taajamien ulkopuolelle. Laite palvelee kevyen liikenteen kulkutapaosuuksien kasvattamisen tavoitetta, perusteli tuomariston puheenjohtaja Toni Korjus valintaa.

Palkintoonsa tyytyväinen Vainio totesi, että varusteltu polkupyörä on herättänyt messuilla paljon kiinnostusta muun muassa Norjan tiehallinnossa.

Katso tästä muita juttuja Suomen Tieyhdistyksestä.

Työnäytöksen kunniamaininta myönnettiin Soukkio Oy:lle tienhoitokaluston ympärivuotisen hyödynnettävyyden kehittämisestä.

Soukkiolla on oivallettu nykyaikaisen lanan käyttömahdollisuus polanteen tasaamisessa.
Lanan säätömahdollisuudet ovat erittäin monipuoliset, ja tehty kehitystyö lisää lanan käyttömahdollisuudet ympärivuotiseksi. Lanassa oli useita tarkkaan harkittuja yksityiskohtia, jotka parantavat sen käytettävyyttä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here