Tältä uusi Kia Ceed näyttää – katso kuvat

16.2.2018 10.45

           

Kia on paljastanut ensimmäiset kuvat kolmannen sukupolven Ceed-mallista.

Täysin uusi Ceed on suunniteltu ja valmistettu Euroopassa.

Kia Ceediä on valmistettu ensimmäisestä sukupolvestaan vuodesta 2006 lähtien jo 1,28 miljoonaa kappaletta. Uusi nimi Ceed yhdistää aiemman cee’d-nimen yksinkertaisempaan muotoon.

Ceed-nimen kirjaimet tulevat sanoista: Community of Europe, with European Design. Kia odottaakin kolmannen sukupolven Ceedin kasvattavan nimensä mukaisesti osuutta sen malliston Euroopan myynnistä.

Uusi Kia Ceed on edeltäjiensä tapaan suunniteltu täysin Frankfurtissa Kian Euroopan muotoilu- ja tuotekehitysosastojen toimesta. Uusi Ceed valmistetaan Kian Slovakian tehtaalla Zilinassa, jossa valmistetaan myös Kian Sportage- ja Venga -mallit.

Uusi Kia Ceed tekee ensiesiintymisensä suurelle yleisölle Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa, jossa esitellään myös uuden Ceedin toinen korityyppi. Nyt esiteltävän viisiovisen hatchbackin tuotanto alkaa toukokuussa ja myynti alkusyksyllä 2018.

Vaikutteita Stingeristä

C-segmentin myynnin osuus koko Euroopan autokaupasta oli viime vuonna 22 prosenttia. Samalla C-segmentti on myytyjen autojen lukumäärältäänkin yksi Euroopan suosituimmista segmenteistä.

Nykysukupolven Ceedin myynti vastasi viime vuonna 16 prosenttia Kian Euroopan myynnistä. Ceed onkin yhdessä Sportagen kanssa yksi Kian tärkeimmistä myyntimalleista Euroopassa.

Uusi Kia Ceed on muotoiltu Kian Euroopan muotoilukeskuksessa Frankfurtissa Euroopan muotoilujohtajan Gregory Guillaumen ja Kia Motorsin muotoilujohtajan Peter Schreyerin johdolla. Uuden Ceedin ilme omaa piirteitä myös urheilullisesta Stingeristä.

Uusi Ceed on matalampi, leveämpi ja omaa pidemmän takaylityksen verrattuna nykymalliin.

Uuden Ceedin “tiger-nose” -keula on saanut leveän ja selkeäpiirteisen muodon. Uusi malli on varustettu myös GT/GT Line -malleista tutuilla “ice cube” -LED -päiväajovaloilla.

Uusi Ceed perustuu Kian uuteen “K2” alustaan. Uusi Ceed on 20 mm leveämpi ja 23 mm matalampi kuin edeltäjänsä. Akseliväli on pysynyt samana mutta etuylitys on lyhentynyt 20 millimetriä.

Vastaavasti takaylitys on pidentynyt 20 millimetrillä. Uuden Ceedin tavaratilan tilavuus on kasvanut 395 litraan ja on sisätiloiltaan edeltäjäänsä suurempi esimerkiksi takamatkustajien hartialinjan ja etumatkustajien pääntilan osalta.

Suunniteltu eurooppalaisille teille

Uusi Ceed on suunniteltu yksinomaan eurooppalaisille asiakkaille ja teille.

Uuden Ceedin moottorivalikoima koostuu kolmesta eri bensiinimoottori- ja kahdesta dieselmoottoriversiosta.

Bensiinimoottorivalikoimassa on saatavana esimerkiksi Kian suosittu 1,0 litran T-GDI -moottori, joka tuottaa 120 hevosvoimaa.

Uutena moottorina on saatavana 1,6-litraisen korvaava 1,4-litrainen T-GDI -moottori, joka tuottaa tehoa 140 hevosvoimaa.

Uuden 1,4-litraisen T-GDI:n kehittynyt turboahdinteknologia tarjoaa edeltäjäänsä nähden 4 prosenttia enemmän tehoa ja vääntöä laajemmalla kierroslukualueella, sekä tuottaa vähemmän päästöjä.

Lisäksi tarjolla on myös 100 hevosvoimainen 1,4 litran MPi-bensiinimoottori.

Uusi Kia Ceed on saatavana myös uudella “U3” dieselmoottorilla. Uusi dieselmoottori on suunniteltu alittamaan reilusti jopa tiukat Euro 6d TEMP -päästönormien vaatimukset.

1,6-litran CRDi on varustettu uudella hiukkassuodattimella (SCR), joka laskee huomattavasti moottorin CO2-, hiukkas- ja NOx -päästöjä.

Uusi 1,6 litran CRDi-dieselmoottori on saatavana 115- ja 136-hevosvoimaisena tehoversiona ja tuottaa 280 Nm vääntöä. Uuden Ceedin CO2-päästöt tippuvat alle 110 g/km tason uuden eurooppalaisen päästömittaussyklin mukaan mitattuna (NEDC).

Uudet 1,4 T-GDi- ja 1,6 CRDi -moottorit ovat saatavana myös Kian 7-vaihteisella kaksoiskytkinvaihteistolla.

Tarjolla ekopaketti

Uusi Ceed on saatavana langattomalla älypuhelimen latauksella, tuuletettuvilla etuistuimilla ja lämmitettävillä takaistuimilla.

Lisävarusteena saatavana oleva ECO Pack sisältää “Active Air Flap” aktiivisen jäähdyttimen säleikön, joka avautuu ja sulkeutuu moottorin jäähdytystarpeen mukaan.

Aktiivinen jäähdyttimen säleikkö parantaa uuden Ceedin aerodynamiikkaa ja polttoainetaloudellisuutta.

ECO Pack sisältää myös alhaisen vierintävastuksen omaavat renkaan, alustan tuulenohjaimen ja matalamman jousituksen aerodynamiikan parantamiseksi.

Uusi Ceed on varustettu vakiona seitsemällä turvatyynyllä. Aktiivisen turvallisuuden varusteista ovat saatavana esimerkiksi kaukovaloavustin, kuljettajan vireystilan valvonta, kaistavahti ja automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä.

Täysin uutena ominaisuutena ja ensimmäisenä Kia-mallina uusi Ceed on saatavana ”level-two” -standardin mukaisella autonomisen ajon kaistallapitoavustimella.

Kaistallapitoavustin seuraa edellä ajavia ajoneuvoja ja tunnistaa tien reunoille ja kaistalle jäävän tilan hätätilassa käytettäväksi.

Kaistallapitoavustin seuraa tiemerkintöjä ja pitää uuden Ceedin kaistallaan, kiihdyttää, jarruttaa ja ohjaa edessä olevaan liikenteeseen mukautuvasti. Kaistallapitoavustin käyttää sensoreita pitämään turvallisen välimatkan edessä ajavaan liikenteeseen ja on toiminnassa 0-130 km/h nopeuksissa.

Muita uuden Ceedin aktiivisen turvallisuuden lisävarusteita ovat mukautuva vakionopeussäädin Stop & Go -toiminnolla, katvealueen törmäysvaroitin, takana risteävän liikenteen törmäysvaroitin, pysäköintiavustin ja automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä jalankulkijan tunnistuksella.

Uuden Kia Ceedin tuotanto alkaa toukokuussa ja saapuu Suomeen s

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here