Tältä näyttää Volkswagen ID. Aero

Volkswagen julkisti ID.-malliperheen uusimman konseptiauton

Volkswagen loi eilen ensisilmäyksen brändin maailmanlaajuisesti markkinoille tulevaan täyssähköiseen sedan-malliin, kun Kiinassa ensiesiteltiin uusi ID. AERO -konseptiauto.
Tulevaisuuden malli sijoittuu premium-luokan keskikokoisten autojen sedan-segmenttiin.
Uuden täyssähköisen mallin tuotantoversion odotetaan tulevan ensin Kiinan markkinoille vuonna 2023. Volkswagenin suunnittelee myös Euroopan malliversio tuotannon aloitusta Emdenin tehtaalla vuonna 2023.

Kuva: Volkswagen.

Konseptiauto on melkein viisi metriä pitkä ja se on suunniteltu aerodynamiikan periaatteita noudattaen.

Kattolinja laskeutuu elegantisti auton takaosaa kohti coupémaiseen tyyliin myötävaikuttaen erittäin alhaiseen ilmanvastuskertoimeen, joka on vain 0,23.

Perinteiset ovenkahvat on korvattu valaistuilla kosketuspinnoilla, jotka vähentävät ilmanvastusta edelleen.

Kuva: Volkswagen.

Volkswagenin täyssähköautojen MEB-alustarakenne mahdollistaa lyhyet ylitykset, pitkän akselivälin ja runsaat sisätilat.

ID.-malliperheelle tyypilliseen tapaan auton etuosaa korostaa ID.-hunajakennokuvio. Auton etuosan puskuri on jaettu kahteen osaan antaen autolle tyylillisen korostusilmeen. ID. AERO -konseptiauto erottuu myös auton etuosan horisontaalisen valojuovan ansiosta. Valojuova jatkuu auton sivulla muutamin keskeytyksin, kunnes taas auton takaosassa on yhtenäinen valojuova yhdistäen led-takavalot.

Kuva: Volkswagen.

ID. AERO on varustettu energiasisällöltään 77 kWh:n (netto) litiumioniakulla. Suorituskykyisen voimalinjan ja aerodynamiikan yhdistelmä takaa jopa yli 600 kilometrin toimintamatkan.

Volkswagen ID. AERO -konseptiauto osoittaa täyssähköautoille suunnitellun MEB-alustarakenteen monipuolisuuden. Se soveltuu erinomaisesti erikokoisille ja erimuotoisille automalleille. MEB-alustarakennetta voidaan käyttää niin kompaktin kokoluokan crossover-mallissa kuin enemmän tilaa vaativissa tila-autoissa.

Kuva: Volkswagen.

ID. AERO -konseptiauton sarjatuotantoversion odotetaan rullaavan ulos Euroopassa Emdenin tehtaan tuotantolinjalta vuonna 2023.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN  PÄIVITTÄINEN UUTISKIRJE // 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here