Tältä Fiatin tulevaisuus näyttää!

Oheisella englanninkielisellä videolla Fiatin toimitusjohtaja Olivier Francois esittelee merkin malliston seuraavat askeleet.

Jatkuvasti muuttuvilla globaaleilla liikkuvuusmarkkinoilla on toimijoita, jotka vain haaveilevat paremmasta tulevaisuudesta, mutta sitten on myös niitä, jotka ottavat konkreettisia askelia kohti kestävämpää ja vastuullisempaa huomista. Fiat osoittaa tulevaisuuden olevan jo täällä, kun se esittelee uuden Pandan inspiroiman konseptiautoperheensä.

Ensimmäinen uusi tuotantomalli julkistetaan heinäkuussa 2024, minkä jälkeen lanseerataan vuosittain uusi automalli vuoteen 2027 asti. Uudet tuotteet on suunniteltu valloittamaan maailman jokainen kolkka ja samalla ne tekevät Fiatin mallistosta kokonaisen.

Stellantiksen ansiosta Fiatilla on käytössään uusi globaali perusrakenne, johon se on lisännyt omaleimaisen ja luovan italialaisen reseptin, jossa yhdistyvät kauneus ja yksinkertaiset ratkaisut.

Video Fiatin aikomuksesta tulla globaaliksi peluriksi julkistettiin tänään. Videolla Fiatin toimitusjohtaja ja Stellantisin globaali markkinointijohtaja Olivier Francois esittelee merkin tulevat lanseeraukset Italian omasta ”Genevestä” käsin käyttäen esimerkkinä iloista Pandaa.

Tämä italialaisen luovuuden symboli on inspiroinut myös uutta konseptiautoperhettä.

”Fiat on maailmanlaajuinen automerkki, joka myi viime vuonna 1,3 miljoonaa autoa ja jolla on vankka markkina-asema monissa osissa maailmaa. Olemme mukana maailmanlaajuisessa pelissä, ja seuraava askeleemme on siirtyminen paikallisista tuotteista maailmanlaajuiseen mallistoon, joista on iloa kaikille asiakkaillemme kaikkialla maailmassa. Olemme innoissamme voidessamme jakaa tämän katsauksen tulevaisuuteemme, itse asiassa hyvin läheiseen tulevaisuuteen. Ensimmäinen auto esitellään neljän kuukauden kuluttua Fiatin 125-vuotisjuhlassa. Tätä autoa seuraa uusi malli joka vuosi”, toteaa Francois.

Uudet tuotantomallit jakavat keskenään saman suunnittelufilosofian – funktionaalisuuden pitäisi aina olla yhteydessä myös hauskuuteen. Saman tekniikan ja yhden globaalin alustan avulla uusia malleja voidaan valmistaa aina paikallisten tarpeiden perusteella.

Uudet mallit voidaan valmistaa missä päin maailmaa tahansa ja näin asiakkaat voidaan tavoittaa kaikkialla maailmassa. Ainutlaatuinen perusrakenne mahdollistaa myös seuraavien Fiat-mallien varustamisen kaikentyyppisillä voimalinjoilla (täyssähkö, hybridi ja polttomoottori).

Fiat Concept ohjaamo. Kuva: Fiat.

Lisäksi uudessa malliperheessä tilankäyttö on tehokasta ja materiaalit ovat ympäristöystävällisiä. Jokainen uusi malli on ainutlaatuinen ja omaperäinen tulkinta kattavasta, helposti lähestyttävästä ja nerokkaasta hengestä, joka löytyy kaikista uusista malleista: niissä on modulaariset sisätilat, ainutlaatuinen ulkonäkö ja jokaisella mallilla on oma persoonallisuutensa.

Fiat ottaa haasteen vastaan tuottaa aiempaa kestävämpiä ja edullisempia autoja ”vähemmän on enemmän” -lähestymistavallaan. Autoista poistetaan tarpeettomia osia ja vähennetään saastuttavia materiaaleja, kuten kromi, erilaiset metalliseokset, nahka ja vaahtomuovin käyttö istuimissa. Lisäksi keskitytään aerodynamiikkaan, kuten esimerkiksi fastback-konseptissa, ja italialaiseen kekseliäisyydestä juontuvaan ”modulaarisuuteen”.

Jälkimmäistä suositaan poikittain sijoitetulla rakenteella ja osien yhteiskäytöllä jopa 80-prosenttisesti mallista riippuen, esimerkiksi sisätiloissa. Tämä johtaa tehokkaampaan valmistusprosessiin ja tarjoaa asiakkaille selviä etuja, kuten edullisuus ja erottuvuus.

Fiat Concept City Car. Kuva Fiat.

City Car — Kaupunkiauto

Videolla ensin esiintyvä auto on uusi City Car – kaupunkiauto. Se on suurempi kuin nykyinen Panda, eräänlainen ”Mega-Panda”. Muotoilu sai innoituksensa myös brändin syntypaikasta eli Torinossa sijaitsevasta ikonisesta Lingotto-rakennuksesta ja sen kuuluisasta kattotestiradasta. FIATIN suunnittelijat innostuivat Lingotton erityispiirteistä, kun he loivat uutta muotoilukieltä: mukaan lukien rakenteellinen keveys, tilan optimointi ja kirkkaus.

Samaan aikaan ”La Pista 500” -radan soikea muoto inspiroi joitakin uuden mallin sisätilojen detaljeja, kuten ohjaamon näyttö ja istuimet.

Lisäksi Fiat painottaa erityisesti kestävien materiaalien käyttöä, mukaan lukien kierrätysmuovit ja bambukankaat. Fiat pyrkii myös poistamaan esteitä sähköautoilusta, kuten latauskaapelin kytkeminen ja irrottaminen ”itsestään kiertyvällä kaapelilla”.

Korkea ajoasento ja jämäkkä muotoilu tekevät tästä kaupunkiautosta täydellisen liittolaisen asiakkaille ympäri maailmaa, erityisesti ruuhkaisissa kaupunkiympäristöissä. Mutta samalla se tarjoaa tilaa ja monipuolisuutta perheen viikonloppu- ja lomamatkoille.

Fiat Concept Pick-up. Kuva: Fiat.

Pick-up – lava-auto

Pick-up on toinen videolla näkyvä konseptiauto. Fiat on markkinajohtaja Etelä-Amerikassa ja Strada-lava-auto on myydyin automalli Brasilian markkinoilla. Fiat uskoo, että tämäntyyppinen lava-auto voi olla menestys maailmanlaajuisesti, jopa Euroopassa. Fiatin uusi lava-autokonsepti yhdistää hauskuuden toiminnallisuuteen ja vastaa lisääntyvään maailmanlaajuiseen vapaa-ajan tarpeeseen.

Hauskuus ja käytännöllisyys leviävät varmasti ympäri maailmaan tämän mallin avulla. Pick-up-konseptissa yhdistyvät lava-auto, kevyen hyötyajoneuvon toiminnallisuus ja katumaasturin mukavuus sellaisessa kokoluokassa, joka sopii kaupunkiympäristöihin kaikkialla maailmassa. Ulkoilma-aktiviteetit ovat enemmän kuin vain harrastuksia, ja tämä lava-auto on suunniteltu sopeutumaan asiakkaan elämäntyyliin parhaalla mahdollisella tavalla.

Fiat Concept Fastback. Kuva: Fiat.

Fastback

Fiatin kahden suurimman menestysmallin – Fiat Fastback Brasiliassa ja Fiat Tipo Lähi-idässä/Afrikassa – perillisenä tämä fastback pyrkii seuraamaan edellä mainittujen mallien jalanjälkiä ja vakiinnuttamaan asemansa globaalilla tasolla Latinalaisessa Amerikassa, Lähi-idässä, Afrikassa sekä jopa Euroopassa.

Tämä konsepti on tehty samaiselle modulaariselle perusrakenteelle ja siinä on urheilullinen tunnelma. Fastback on todiste siitä, että Fiat voi parantaa sitoutumistaan kestävään kehitykseen luopumatta suorituskyvystä: linjakas siluetti ja todella aerodynaamiset muodot tarjoavat alhaisen kulutuksen ja tekevät mallista nuorekkaamman kuin monet nykyiset katumaasturit.

Fiat Concept SUV. Kuva: Fiat.

SUV – katumaasturi

Videon neljäs konseptiauto on tilava perhekatumaasturi, eräänlainen ”Giga-Panda”. Fiatin saavutettavan, innovatiivisen ja ympäristöystävällisen edelläkävijäroolin mukaisesti katumaasturi on taas yksi osoitus siitä, että FIAT painottaa erityisesti perheiden tarpeita.

Fiatin SUV-konsepti täyttää asiakkaiden tarpeet turvallisuuden, monipuolisuuden ja muotoilun suhteen. Malli tarjoaa tilavuutta ja jykevyyttä perheille kaikkialla maailmassa.

Fiat Concept Camper. Kuva: Fiat.

Camper – matkailuauto

Viimeinen videolla esiintyvä konsepti on äärimmäinen monikäyttöauto. Siinä on mukana uudenlaista dolce vita -elämäntyyliä, ja se yhdistää ihmiset toisiinsa ja lisää kosketusta luontoon. Tämä konsepti kunnioittaa 80-luvun alkuperäisen Pandan hauskaa käytännöllisyyttä. Siinä on elementtejä kaupunkiautosta ja katumaasturin kyvyistä, mutta sillä on myös luotettavan kumppanin sielu.

Lue myös

Alfa Romeon, Fiatin ja Jeepin maahantuonti on nyt virallisesti osana Bassadonea

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän