Taloudellisimmat Toyota-kuskit seulottiin Lahdessa

EcoRun-kisan voittajat 2017 Terho Havumaki ja Timo Savilaakso.

14.10.2017 17.30

Toyota Auto Finlandin ja Autoliiton yhteistyössä järjestämän Toyota EcoRunin finaali ajettiin tänään Lahdessa.

Seitsemässä Toyota-liikkeessä Auris Hybrideillä ajettujen karsintojen perusteella kisapäivässä oli mukana 18 kilpailijaparia, joiden lisäksi mukana oli Autoliiton EcoRun -cupin kauden parhaimmistosta yhdeksän paria. Voittoon ajoivat Terho Havumäki ja Timo Savilaakso.

Viimeaikaiset keskustelut autojen todellisista kulutus- ja pakokaasupäästöistä antavat hyvän aiheen mitata autojen ja yhtä hyvin kuljettajienkin taloudellisen ajon ominaisuuksia arkiliikenteessä.

Toyota aloitti syyskuussa seitsemässä jälleenmyyjäliikkeessään kulutuskisakarsinnat, joihin pystyi osallistumaan kuka tahansa asiakas. Karsintojen parhaimmisto kutsuttiin mukaan tänään Vesijärven Auto Lahdessa pidettyyn päätöskisaan. Autoina käytettiin Auris Hybridejä.

Luotettavan kulutusmittauksen mahdollistajana toimi suomalainen Driveco-laitteisto, jota hyödynnetään myös Toyota-liikkeiden Läpinäkyvässä hybridikoeajokampanjassa (www.toyota.fi/hybrid/koeajo ).

Driveco, joka on laajalti kansainvälisestikin autoalalla käytössä, lähettää autosta viiveettä esimerkiksi ajonopeus-, kulutus- ja sijaintitietoja. Tämän kaltaisen kilpailun järjestäminen ja tulosten saaminen onnistuu siis vaivatta.

Lahden kilpailussa kaikki kilpailijat ajoivat aamupäivällä vaaditulla keskinopeudella Toyota Auris Hybrideillä saman, noin 13,5 kilometrin pituisen ajolenkin. Autoja oli käytössä kuusi, jolloin yleisön oli mukava seurata tapahtumaa. Tulosten perusteella yhteensä 27 kilpailijaparista pääsi finaaliin kuusi. Semifinaalin paras ajopari oli Tomi Salo ja Juha Hakuli, joiden ajama kulutus oli 3,3 l / 100 km.

Finaalissa ajettiin erilainen, noin 18 kilometrin pituinen lenkki sekä Auris Hybridillä että käsivaihteisella Yaris 1,5:llä. 

Kun kaikki ajoivat tuloksensa vuorotellen samoilla autoilla, olivat tulokset yksiselitteisesti vertailukelpoiset.

Molempien automallien taloudellisuus ja kilpailijoiden taitotasot tulivat todistettua: vaativalla, myös märkää hiekkatietä sisältäneellä reitillä voittajien keskikulutus (molempien mallien ajosta) oli 3,85 l / 100 km, jota vastaava hiilidioksidipäästö on 90 g/km.

Lopputulokset

1. Terho Havumäki ja Timo Savilaakso (CO2-päästö 90,05 g/km)
2. Tomi Salo ja Juha Hakuli (CO2-päästö 91,3 g/km)
3. Kalervo Westerlund ja Jorma Reunanen (CO2-päästö 94,25 g/km)
4. Ari Makkonen ja Harri Kuniala (CO2-päästö 94,5 g/km)
5. Ahti Viitanen ja Jarkko Pohjola (CO2-päästö 95,05 g/km)
6. Jukka Johansson ja Ari Parkkinen (CO2-pääs

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here