Taksi voi ensi kuun alusta hinnoitella lisäpalvelunsa aivan vapaasti!

Katso video klikkaamalla kuvaa.

16.6.2018 16.55

Liikennepalvelulain voimaantulon myötä 1.7.2018 myös liikunta- ja toimintarajoitteisten itse maksamien taksimatkojen käyttöön tulee muutoksia.

Jatkossa asiakkaalle tulee kertoa selkeästi etukäteen, ennen tilauksen vahvistamista, mitä erityispalveluita sisältyy taksimatkan hintaan ja mitkä palvelut hinnoitellaan erikseen.

Näitä erityispalveluita voivat olla esimerkiksi porrasveto, hidasajo, perille saattaminen, apuvälineiden kuljetus tai mikä tahansa muu yrityksen tarjoama palvelu.

– Aikaisemmin esimerkiksi porrasvedon hinta oli määritelty asetuksessa, nyt taksiyrittäjä voi hinnoitella palvelunsa haluamallaan tavalla. Kannattaa myös huomioida, että yrittäjät voivat itse päättää, mitkä kaikki palvelut he katsovat erikseen hinnoiteltaviksi. Eri taksiyritysten tarjontaan kannattaakin tutustua ennakolta, sanoo tieliikennejohtaja Marko Sillanpää Trafista.

Taksinkuljettajalta voi aina pyytää apua

Jatkossa käytössä on kaksi esteettömien ajoneuvojen luokkaa, pieni ja suuri.

Uuden pienen esteettömän ajoneuvon pyörätuolipaikan tila on hieman nykyisen esteettömän taksin pyörätuolipaikkaa suurempi.

Suuri esteetön ajoneuvo vastaa puolestaan pyörätuolipaikan minimimittojen osalta nykyistä invataksia.

Uusien määritelmien mukaisten esteettömien taksien lisäksi käytössä on myös jatkossa nykyisiä invatakseja. Ajoneuvoon liittyvistä tarpeista tulee kertoa heti tilauksen yhteydessä.

Taksinkuljettajan tulee jatkossakin tarjota asiakkaalle hänen tarvitsemaansa apua ja kuljettajalla on myös velvollisuus varmistaa, että asiakas pääsee ajoneuvoon ja poistumaan sieltä turvallisesti.

Trafi ja KKV ovat julkaisseet videon liikunta- ja toimintarajoitteisten itse maksamien taksimatkojen muutoksen tueksi.

Kelan tai kuntien maksamien taksipalveluiden osalta tulee noudattaa niiltä saatuja ohjeita.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here